Hjortehund
Den kongelige højhed
0 Hvalpe
Hjortehund
Hjortehund
Hjortehund
Hjortehund
Hjortehund
Hjortehund

Hjortehund


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Dens fremtræden er mild og værdig. Den er venlig og føjelig over for alle i familien og godmodig i forhold til fremmede og andre større hunde. Det er en herlig selskabshund i en aktiv familie, men man må være forberedt på, at så store hunde kan nå alt i huset uden undtagelse, og det kan hurtigt udvikle sig til tyvagtighed.

BEHOV

Den behøver plads inde som ude og nær menneskelig kontakt. Motionsbehovet dækkes bedst med lange daglige spadsereture, om muligt med lov til også at bevæge sig frit et sikkert sted.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Hjemme er den rolig og krøller sig gerne sammen på et tæppe. Ude kan den blive grebet af ubetvingelig jagtlyst, som lynhurtigt driver den ud på stor afstand, hvorfra det kan være meget svært at kalde den tilbage. Ellers holder den generelt god kontakt.

PELS OG PLEJE

Den lidt pjuskede, 7-10 cm lange pels er ru, tæt tilliggende og ikke særlig fyldig. Den holdes nemt med en grundig ugentlig gennembørstning. Hvalpen vokser meget hurtigt, og både fodring og motion skal administreres omhyggeligt, så knogler og led ikke overbelastes.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Socialisering og indlæring skal begynde tidligt - med meget store hunde kan det hurtigt blive for sent. Træn indkald i et indhegnet område. Læg desuden hovedvægten på kontakt. Varier belønningerne ofte, og undgå for mange gentagelser.

HØJDE

Hanner mindst 76 cm. Tæver mindst 71 cm.

VÆGT

36-46 kg.

FARVER

Mørk blågrå, grå eller brindlet, gul, sandfarvet, rød eller fawn med sorte hårspidser.

OPRINDELSE

Det er antagelig den reneste efterkommer af de gamle keltiske jagtmynder. De skotske klanhøvdinge opdrættede den til jagt på ulve og storvildt i højlandet. Med klansystemets sammenbrud i 1746, skovenes fældning og forbedrede skydevåben blev racen arbejdsløs og var tæt på at forsvinde. Den blev reddet, da bl.a. dronning Victoria fattede interesse for racen. Især blev den populær i de britisk dominerede områder i det sydlige Afrika. I dag holdes den næsten udelukkende som selskabshund.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Deerhound.

Hjortehund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Hjortehund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Hjortehund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub