Irsk ulvehund
Et lam i hjemmet, løve under jagten
4 Hvalpe
Irsk ulvehund
Irsk ulvehund
Irsk ulvehund
Irsk ulvehund
Irsk ulvehund

Irsk ulvehund


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Verdens største hunderace er generelt lige så rar, rolig og tålmodig, som den er stor. Hengiven over for familien og meget overbærende over for familiens børn. Over for fremmede mennesker og andre hunde kan den være lidt reserveret uden dog at være afvisende. Har man godt med plads både ude og inde, er den en behagelig selskabshund.

BEHOV

Den har brug for passende daglig motion, mentalt stimulerende beskæftigelse og tæt social kontakt. Undgå at overbelaste hunden fysisk, før knogler og muskler er helt færdigudviklede.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Inden for kortere afstand er den lydhør og holder god kontakt. På længere afstand kniber det mere med hørelsen, da racen stadig har nogen jagtlyst i behold. Pas på, at fx leg med små eller spinkle hunde ikke udvikler sig til ukontrolleret jagt.

PELS OG PLEJE

Pelsen beskytter godt i al slags vejr. Den er grov og hård og behøver kun en grundig ugentlig gennembørstning. Til gengæld kræver fodringen af hvalpen og den unge hund stor omhu, for at den hurtige vækst ikke skal føre til varige knogle- og ledskader.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er lærenem og opfatter hurtigt, men bryder sig ikke om for mange gentagelser. Vær venlig og konsekvent. Skift ofte træningsmiljø og belønning. Undgå at lade hunden springe, og vær opmærksom på, at den siddende stilling passer dårligt til hundens bygning.

HØJDE

Hanner mindst 79 cm. Tæver mindst 71 cm.

VÆGT

Hanner mindst 54,5 kg. Tæver mindst 40,5 kg.

FARVER

Grå, brindlet, rød, sort, hvid eller fawn.

OPRINDELSE

Kelterne i Irland brugte store mynder til jagt på ulve, længe før romerne kom til øen. Fra middelalderen op til 1600-tallet var de irske kæmper værdsatte gaver til kongehusene i hele Europa. I 1400-tallet havde hvert grevskab i Irland pligt til at holde 24 ulvehunde for at beskytte bøndernes husdyr mod ulvenes hærgen. Da ulven gradvis forsvandt, faldt antallet af de store hunde til næsten ingen, men racen blev genskabt ved indkrydsning af skotsk hjortehund og grand danois.

HJEMLAND

Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Irish Wolfhound.

Irsk ulvehund HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Irsk ulvehund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

4 Irsk ulvehund til salg på købhund.dk
0 4 4 Hvalpe

Født d.: 09.11.2020
Klar til salg:
04.01.2021

Opdrætter:
Christel Eg

4900 Nakskov

Alternativer til Irsk ulvehund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub