Japanese Chin
Livlig, intelligent & yndefuld
0 Hvalpe
Japanese Chin
Japanese Chin

Japanese Chin


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

En elskelig og behagelig lille selskabshund. Den er udadvendt, livlig og glad for al slags leg med voksne og med ikke for voldsomme børn. Den er imødekommende over for fremmede og andre hunde. Den glider let ind i et hvilket som helst miljø og vil være en kærlig og hengiven ledsager for unge såvel som ældre mennesker.

BEHOV

Den behøver et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt. Den har også brug for en hel del motion og for mentalt stimulerende beskæftigelse. Den trives godt i selskab med artsfæller.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Indendørs er den generelt rolig og afslappet. Ude er den aktiv, uafhængig og lidt tilbøjelig til at gå sine egne veje, selv om den i reglen holder god kontakt. Den er smidig og hurtig, men indstiller sig let efter familiens aktivitetsniveau.

PELS OG PLEJE

Pelsen er blød og silkeagtig, rigelig og glat uden underuld. Den kræver en grundig ugentlig gennembørstning, og de længere hår på bryst, ben og hale skal helst friseres dagligt. Næsefolden og de store øjne behøver nogen opmærksomhed, og der skal jævnligt fjernes tandsten.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Som ægte orientaler er den ikke nem at gøre ubetinget lydig. Den vil gerne gøre sin ejer tilpas, men den har også sin egen mening om tingene, og den reagerer negativt på for mange gentagelser. Vær venlig og konsekvent, opfindsom og varieret.

HØJDE

Hanner ca. 25 cm. Tæver en smule mindre.

VÆGT

2-5 kg.

FARVER

Hvid med sorte eller røde aftegninger.

OPRINDELSE

Ud fra ældgamle dokumenter mener man, at racens forfædre blev givet som gaver fra Koreas regenter til det japanske hof i år 732. Optegnelser tyder også på, at udsendinge på samme tid havde hunde med hjem fra Kina og Nordkorea. I 1613 bragte en britisk kaptajn et eksemplar af racen til England, og da den amerikanske kommandør Perry åbnede handelen med Japan i 1853, fik han et par med som gave til dronning Victoria. Hendes svigerdatter, den dansk fødte dronning Alexandra, havde også japanese.

HJEMLAND

Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN

Japanese Chin.

Japanese Chin HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Japanese Chin, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Japanese Chin

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub