Japansk Spids
Klog personlighed fuld af charme og livsglæde
4 Hvalpe
Japansk Spids
Japansk Spids
Japansk Spids
Japansk Spids
Japansk Spids
Japansk Spids

Japansk Spids


Størrelse

Lille

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En japansk spids er en følsom hund, hvilket betyder at den skal opdrages med blød hånd. Den er hurtig til at reagere på uro i en familie, så jo mere uro omkring den japanske spids, jo mere urolig bliver den også. Den japanske spids er meget kærlig og hengiven overfor sine mennesker og den vil gerne være der, hvor familien er. Den kommer mennesker venligt i møde, dog kan den være reserveret overfor fremmede. Temperamentet er roligt og hunden er psykisk afbalanceret. Det er en vagtsom race, til tider noget gøende, hvis ikke der er sat grænser for det. Den står ikke i vejen for at fange en mus eller løbe efter en hare, hvis hunden er løs.

BEHOV

En japansk spids er med sin lille størrelse moderat motionskrævende, men er i stand til at klare fysisk krævende udfordringer og er både udholdende, robust og hårdfør. Den har behov for at arbejde med sin hjerne (spor, aktivitetsspil osv.)Den har behov for tæt kontakt til sine mennesker.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En japansk spids er aktiv og robust, og hunden vil gerne undersøge alt ukendt. Den kan fange mus, men har ellers ikke den store jagtlyst, så den vælger som regel at holde god kontakt til sine mennesker, frem for at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE

Pelsen er lang og meget fyldig med lige og udstående dækhår og kort, blød og tæt underuld. Den er ikke så arbejdskrævende, men den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for ikke at filtre og for at begrænse fældningen. I fældeperioder er det en god idé at børste godt igennem dagligt. Lær hunden fra hvalp at blive børstet.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En japansk spids er en meget samarbejdsvillig og lærenem hund, men for at opretholde dette er det nødvendigt at belønne hunden med ros og leg, eventuelt med en bold frem for godbidder. Små hunde bliver hurtigt mætte og overvægtige. Træn venligt, positivt og varieret i korte og tempofyldte sekvenser. Undgå for mange gentagelser. Da en japansk spids er en alarmhund, bør den begrænses i at gø allerede fra hvalp.

HØJDE

Tæver ca. 30-35 cm. Hanner ca. 34-38 cm.

VÆGT

Tæver 5-9 kg. Hanner 8-12 kg.

FARVER

Hvid.

OPRINDELSE

Præcist hvilke hunde, der har dannet grundstammen til japansk spids vides ikke med sikkerhed. Det står dog fast, at renavlen af racen påbegyndtes i Japan i 1920'erne, og at der allerede før anden verdenskrig fandtes mange ensartede hunde af typen i hjemlandet. Krigen bevirkede en stærk tilbagegang for avlsarbejdet, men i 1948 var bestanden atter blevet så stor og stabil, at den japanske spids kunne godkendes nationalt i Japan. I 1964 fulgte så anerkendelsen af japansk spids, som selvstændig race i FCI, den internationale organisation for opdræt af racehunde. I de følgende år bredte kendskabet til den japanske spids sig efterhånden udenfor Japans grænser og i begyndelsen af 1970'erne nåede den nye race også frem til de nordiske lande. Således blev de første japanske spidhunde i Danmark importeret hertil fra Sverige i 1979.

HJEMLAND

Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN

Nihon Supittsu.

Japansk Spids HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Japansk Spids, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

4 Japansk Spids til salg på købhund.dk
2 2 4 Hvalpe

Født d.: 03.09.2021
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Lena Bresdahl

2605 Brøndby

Alternativer til Japansk Spids

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub