Lagotto romagnolo
Livlig latino-ven med næse for delikatesser
0 Hvalpe
Lagotto romagnolo

Lagotto romagnolo


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Oprindelig er det en jagthund, men jagtinstinktet er i dag meget dæmpet, og racen er tilpasset en tilværelse som familie- og selskabshund. Hunden er nært knyttet til sine mennesker, hengiven over for familien og glad for familiens børn. I forhold til fremmede og andre hunde er den vagtsom og lidt afventende, men omgængelig.

BEHOV

Den har brug for et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt og meget motion, gerne i form af en svømmetur. Dens fine lugtesans bør dagligt stimuleres med forskellige søgeopgaver.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den unge hund er aktiv, livlig og meget opfindsom. I den periode behøver den en bevidst socialisering og en del mentalt stimulerende beskæftigelse. Senere tilpasser den sig uden de store problemer familiens aktivitetsniveau. Den holder god kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er ulden i strukturen og føles noget grov. Den danner overalt på hunden tykke krøller med synlig underuld. Pelsen klippes ned mindst en gang om året, og filtet pels og underuld skal jævnligt fjernes med børste eller karte. Øregangene bør holdes fri for hår.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er glad for kontakt og opmærksomhed, så opdragelsen volder sjældent vanskeligheder. Den er positiv og lærevillig, når den bliver behandlet med venlighed og konsekvens. Træn i korte, tempofyldte sekvenser og beløn hurtigt og varieret.

HØJDE

Hanner 42-49 cm. Tæver 40-47 cm.

VÆGT

11-18 kg.

FARVER

Ensfarvet offwhite, brun, brunmeleret eller orange eller hvid med brune eller orange aftegninger.

OPRINDELSE

Den meget gamle vandhunderace stammer fra lavlandet og marskområderne ved Ravenna. Her blev den oprindelig brugt som apportør til jagt på svømmefugle. Gennem århundrederne er marsken blevet afvandet og omskabt til agerland, og vandhundene blev arbejdsløse. I stedet fik de til opgave at finde trøfler i det flade og åbne landskab og i Romagnas bakkeland. Jagtinstinktet blev næsten elimineret gennem avlen, så hundene ikke skulle blive distraheret i arbejdet, hvis de fik fært af vildt.

HJEMLAND

Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Lagotto Romagnolo.

Lagotto romagnolo HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Lagotto romagnolo, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Lagotto romagnolo

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub