Leonberger
Din modigste livsledsager
15 Hvalpe
Leonberger
Leonberger
Leonberger
Leonberger

Leonberger


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

Farveskala

MENTALITET

Rolig, venlig, blid og omgængelig. En pålidelig og stærk beskytter af sit område og sin familie, som den knytter sig stærkt til, men ikke nogen udpræget vagthund. Meget overbærende med familiens børn og tolerant over for andre hunde og dyr. I høj grad en familiehund, der forventer at være med i alle daglige gøremål.

BEHOV

En meget stor hund, som behøver plads omkring sig. Indendørs kan den altid glade hale rydde ethvert veldækket bord på et øjeblik. Den opholder sig gerne udendørs, dog nødig i en hundegård.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En selvsikker hund, som dagligt udfordrer familien med nye påfund. Den kan udfolde overstrømmende aktivitet, når den er glad, og der er udsigt til en gåtur eller leg, men ellers holder motionsbehovet sig inden for en halv til en hel time om dagen.

PELS OG PLEJE

Racen har en meget rigelig pels med tyk underuld, og både i og uden for fældeperioderne vil der tit være løse hår både på gulvet og i møblerne. Jævnlig gennembørstning begrænser det en del, så beregn en til to timer om ugen til en grundig omgang med karte og kam.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racens selvstændighed viser sig ofte i indlæringen, hvor hunden kan have sin egen opfattelse af, om en øvelse er værd at beskæftige sig med. Træn i korte, varierede sekvenser med masser af belønning, som kan holde dens interesse fangen.

HØJDE

72-80 cm. Tæver 65-75 cm.

VÆGT

35-50 kg.

FARVER

Løvegul fra mørk rødgul til sandfarvet med sort maske og evt. mørke hårspidser.

OPRINDELSE

Omkring 1840 foretog Heinrich Essig, rådmand i byen Leonberg ved Stuttgart, en krydsning mellem en hvid-sort newfoundland og en tidlig sankt bernhardshund. Senere blev også en pyreneerhund indblandet. Målet var at skabe en stor og smuk hund, som lignede løven i Leonbergs byvåben. Allerede tyve år senere var Essigs hunde blevet statussymboler for de rige folk. De solgtes for fantastiske summer og eksporteredes til hele verden. Verdenskrigene minimerede antallet, men racen er nu retableret.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Leonberger.

Leonberger HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Leonberger, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

15 Leonberger til salg på købhund.dk
6 9 15 Hvalpe

Født d.: 17.08.2020
Klar til salg:
12.10.2020

Opdrætter:
Svetlana Gertsen

5871 Frørup

Alternativer til Leonberger

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub