Löwchen
Den lille løvehund
0 Hvalpe
Löwchen

Löwchen


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

Den lille løve er en livlig og meget hengiven selskabshund, som nemt falder til i ethvert miljø. Den er nysgerrig og tillidsfuld. Den er vagtsom, men fordragelig, og omgås som regel uden vanskeligheder både fremmede og andre hunde. Den er glad for at lege - også med familiens børn, blot de ikke er for voldsomme.

BEHOV

Den er stor nok til at gå lange ture og lille nok til at kunne være med overalt, hvilket den sætter stor pris på. Den er glad for nye indtryk, og den er nært knyttet til familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Det er en udpræget selskabshund, som befinder sig bedst i nær kontakt med sine mennesker. Den er samtidig aktiv, uforfærdet og ivrig for at få lov til at bevæge sig frit. Den er bestemt ikke tilfreds med at blive båret rundt på armen.

PELS OG PLEJE

Pelsplejen er enklere end for de andre bichonvarianter. Pelsen er temmelig lang og bølget, men kan klares med en ugentlig gennembørstning. Til udstilling klippes pelsen på bagparten for at fremhæve det løveagtige indtryk, men mange ejere foretrækker en mere moderat frisure.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Hunden er robust, lærenem og glad for opmærksomhed. Den kan blive overraskende lydig, hvis ejeren blot er tålmodig, venlig og konsekvent. Skift ofte mellem forskellige træningssteder og varier de spiselige belønninger med ros og leg.

HØJDE

25-32 cm for begge køn.

VÆGT

4-8 kg.

FARVER

Alle pelsfarver og farvekombinationer er tilladt.

OPRINDELSE

Racen kommer fra Frankrig, men den har med sikkerhed aner overalt i middelhavslandene. Den adskiller sig fra de andre bichoner ved farverne og de længere ben. Løveklipningen er en gammel tradition, som gennem afbildninger kan spores tilbage til 1300-tallet. I 1960'erne forsvandt racen næsten helt, men den blev reddet af belgiske opdrættere og er igen i fremgang. Den har altid været selskabshund, men den har de senere år også gjort sig bemærket som konkurrencehund i lydighed og agility.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Petit Chien Lion.

Löwchen HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Löwchen, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Löwchen

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub