Mastiff
Den blide kæmpe
4 Hvalpe
Mastiff

Mastiff


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

Hundeverdenens ubestridte sværvægter er nysgerrig og blød af sind. Det er en stor og værdig hund, som knytter sig stærkt til sin familie, men som er tilbageholdende over for fremmede. En trofast, omgængelig og godmodig familiehund, der kan være næsten overbeskyttende i forholdet til sine mennesker.

BEHOV

Har brug for mere kontakt og foder end for motion. For meget motion i de unge år kan endda skade dens udvikling - især bør stejle trapper undgås. Tidlig socialisering gør den store hund omgængelig.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den er ikke ligefrem vild med at løbe, men den behøver meget plads omkring sig både ude og inde. Som ung bevæger den sig en del omkring, men det må aldrig blive belastende for led og sener. Som voksen er den rolig og meget lidt gøende.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort, lidt grov i strukturen og tæt tilliggende. Den skal blot børstes jævnligt for at fjerne løse hår. Øjnene kræver nogen pleje på grund af de løse rande, og de tunge læbefolder og hovedets furer skal holdes rene og tørre for at undgå hudirritationer.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En af verdens største og tungeste hunde er en udpræget familiehund og ikke egnet som brugshund, selv om den er samarbejdsvillig og lærenem. Træningen kræver en hel del tålmodighed. Den skal helst begynde tidligt og bygge på masser af ros.

HØJDE

Hanner mindst 76 cm. Tæver mindst 70 cm.

VÆGT

79-86 kg.

FARVER

Fawn i alle nuancer fra abrikos til mørk grågul med sort maske. Evt. tigret.

OPRINDELSE

Racen har eksisteret i Storbritannien i mere end 2000 år. Den er antagelig kommet dertil fra Asien med fønikiske handelsfolk. Romerne bragte i begyndelsen af vores tidsregning en del af disse kæmpehunde med hjem som militær- og kamphunde. En mastiff er dyr at have på kost, så i nedgangstider var racen flere gange ved at uddø. Den er dog hver gang blevet reddet og genopbygget med hjælp fra andre meget store racer, som den selv har deltaget i skabelsen af, fx sankt bernhardshund og bullmastiff.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Mastiff.

Mastiff HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Mastiff, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

4 Mastiff til salg på købhund.dk
3 1 4 Hvalpe

Født d.: 03.02.2023
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Lone Bandholtz Kabel

6705 Esbjerg Ø

Alternativer til Mastiff

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub