Mops
Kvadratisk, praktisk & god
3 Hvalpe
Mops
Mops

Mops


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

Mops er en hengiven, charmerende og ligevægtig hund, der er velegnet som selskabshund under alle forhold og i ethvert familiemønster. Den er glad for at lege og robust nok til at klare familiens børn med sindsro og overbærenhed. En mops er omgængelig over for fremmede mennesker og hunde. Meget lidt gøende, men den snorker.

BEHOV

En mops behøver en hel del motion for ikke at blive overvægtig. Desuden skal den have afløb for sin aktivitet gennem mentalt stimulerende beskæftigelse. Og så skal den have masser af kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Det ene øjeblik kan den ligge roligt og blunde i sofahjørnet. Det næste er mopsen i fuld fart rundt i huset og vildt optaget af sit legetøj. Den kan være drillesyg og vælger selv, hvilke anvisninger den vil følge, men den holder altid tæt kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort, blød og glansfuld med en tæt underuld. Den fælder en del og skal helst børstes igennem dagligt. Øjnene og folderne i hovedet bør holdes omhyggeligt rene, og den er tilbøjelig til at danne tandsten, som bør fjernes jævnligt. Racen tåler dårligt stærk varme.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En mops er generelt positiv over for indlæring og sætter pris på selskabet og opmærksomheden, som følger med. Men den er også utrolig opfindsom og meget beslutsom, så vær konsekvent, venlig og motiverende. Brug helst en kropssele.

HØJDE

25-28 cm for begge køn.

VÆGT

6-8 kg.

FARVER

Fawn, abrikos, sølv eller sort.

OPRINDELSE

Mere end 2000 år gamle kinesiske skrifter omtaler små, kortnæsede og korthårede hunde, som formentlig er forfædre til nutidens mops. Racen fandt vej til Europa i slutningen af 1600-tallet med hollandske søfarere. Den var i skiftende perioder hofhund i både Holland og England og en elsket selskabshund hos overklassen såvel som hos det jævne borgerskab. Racenavnet kommer fra hollandsk og hentyder til det bekymrede ansigtsudtryk. På engelsk hedder den "pug", som kan betyde knytnæve.

HJEMLAND

Kina/Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Mops/Pug.

Mops HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Mops, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

3 Mops til salg på købhund.dk
0 3 3 Hvalpe

Født d.: 28.03.2021
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Marie K. Due Petersen

6500 Vojens

Alternativer til Mops

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub