Newfoundland
Den bløde bjørnehund
1 Hvalpe
Newfoundland
Newfoundland

Newfoundland


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En af de venligste hunde, der findes. En rolig, elskværdig og tilpasningsdygtig selskabshund også for førstegangshundeejere. Lykkeligst som fuldgyldigt medlem af familien, blid og tålmodig over for børn og imødekommende over for fremmede. Meget glad for vand og går gerne en stor omvej for at komme igennem en vandpyt.

BEHOV

Plads, plads og atter plads. I hjemmet, i haven og i bilen. Det er en meget stor hund, men den er nem at omgås. Den opholder sig gerne udendørs, men er ellers ikke særlig motionskrævende.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En stilfærdig kæmpebamse, som i hverdagen bevæger sig roligt rundt i nær kontakt med familien. Dens største glæde er en svømmetur, hvor den instinktivt vil søge at redde hvad som helst og hvem som helst op af vandet, uanset om der er behov for det.

PELS OG PLEJE

Den lange, tætte pels med tyk underuld er nærmest vandskyende, men den kan samle en del snavs, og den fælder betragteligt. Hvis man afsætter en time om ugen til arbejdet med karte og kam, dæmpes generne meget, men det er alligevel ikke en race for rengøringsfanatikere.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er let at socialisere. Den er lærenem, og opdragelsen volder sjældent problemer. Den retter sig gerne efter venlige anvisninger, men alene størrelsen gør, at man ikke når langt med magt. Enkelte hanhunde kan være noget udfordrende.

HØJDE

Hanner ca. 71 cm. Tæver ca. 66 cm.

VÆGT

54-68 kg.

FARVER

Sort, hvid/sort eller brun.

OPRINDELSE

Formentlig udviklede racen sig fra en blanding af indianernes hunde og de hunde, som spanske og portugisiske fiskere bragte med sig til den nordamerikanske østkyst. De lokale hunde bidrog med størrelse og styrke, de europæiske med glæden ved vand og lysten til at apportere. Hundene hjalp torskefiskerne med at trække garn og både i land og med at bære last og trække kærrer på landjorden. I dag uddanner kystvagten på den franske atlanterhavskyst lette og smidige newfoundlændere som livreddere.

HJEMLAND

Canada.

INTERNATIONALT RACENAVN

Newfoundland.

Newfoundland HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Newfoundland, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

1 Newfoundland til salg på købhund.dk
0 1 1 Hvalpe

Født d.: 07.10.2020
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Michele Utke Ramsing

4130 Viby Sjælland

Alternativer til Newfoundland

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub