Norsk Buhund
Alsidig, glad & loyal familiehund
0 Hvalpe
Norsk Buhund

Norsk Buhund


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En livlig og energisk hund med et socialt og charmerende væsen. En meget hengiven familiehund og en herlig legekammerat for børn. Vagtsom og frygtløs, men som regel venlig og selskabelig i forhold til fremmede og tolerant over for andre hunde. Den har et veludviklet hyrdehundeinstinkt og kan være temmelig gøende.

BEHOV

Den behøver meget fysisk aktivitet udendørs og samtidig en nær kontakt med mennesker, især i opvækstperioden. En tidlig og målbevidst indsats kan dæmpe racens noget støjende adfærd.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

I forhold til størrelsen er den forbavsende stærk og udholdende. Den er glad for at bevæge sig, men da den er stærkt knyttet til sin familie, er den ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje, forudsat den får en mentalt stimulerende beskæftigelse.

PELS OG PLEJE

Dækpelsen er tyk, fyldig, hård og ret glat tilliggende. Underulden er blød og tæt. Pelsplejen er overkommelig. En grundig ugentlig gennembørstning begrænser fældningen til overgangsperioderne. Pelsen er fugtafvisende og isolerer godt mod kulde såvel som varme.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er opmærksom, lærenem og samarbejdsvillig, så opdragelsen volder næppe problemer. Den er robust, fuld af energi og giver masser af positiv respons til den fører, som forstår at motivere den. Velegnet til mange former for hundesport.

HØJDE

Hanner 43-47 cm. Tæver 41-45 cm.

VÆGT

12-18 kg.

FARVER

Hvedefarvet fra ret lys til gulligt rød med eller uden sorte hårspidser eller ensfarvet sort.

OPRINDELSE

Allerede vikingerne havde hyrdespidshunde, som samlede og drev fritgående flokke af husdyr, holdt vagt på gården og nok også deltog i jagt på al slags vildt. Navnet buhund har været i brug fra begyndelsen af 1600-tallet og bekræfter arbejdsområderne. ”Bu” betyder både kvæg og boplads. Racen bruges i Norge stadig til sit oprindelige formål, og den har også vundet indpas i andre lande, hvor fåreavlen er stor. Den har desuden vist sig at være en behagelig selskabshund i en sporty familie.

HJEMLAND

Norge.

INTERNATIONALT RACENAVN

Norsk buhund.

Norsk Buhund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Norsk Buhund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Norsk Buhund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub