Parson Russell Terrier
En formidabel hund i lille format
0 Hvalpe
Parson Russell Terrier
Parson Russell Terrier
Parson Russell Terrier
Parson Russell Terrier

Parson Russell Terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En energisk, livlig og aktiv hund. Glad for at lege og venlig over for alle i familien, voksne som børn. Nysgerrigt imødekommende over for alle fremmede. Men den kan have problemer med andre hunde, da især hannerne kan optræde udfordrende i forhold til hinanden. Den dristige lille hund går aldrig uden om et slagsmål.

BEHOV

Kan ganske enkelt ikke fungere uden mentale udfordringer og mulighed for at leve et frit hundeliv med meget motion og tæt kontakt til familien. Den er i bund og grund en brugsterrier.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den er energisk, adræt, bygget til fart og udholdenhed. Jagtinstinktet er meget stærkt og rettet mod al slags småvildt. På rævejagt skulle den kun gø ræven op, ikke angribe den. Den bevæger sig meget rundt, men har altid styr på, hvor dens ejer er.

PELS OG PLEJE

Racen forekommer i både en ruhåret og en glathåret variant. Pelsen er i begge tilfælde grov, tæt og glat tilliggende. Forskellen ligger i hårstrukturen og mængden af underuld. Pelspleje og fældning er minimal. En jævnlig gennembørstning fjerner de fleste løse hår.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er særdeles trænings- og arbejdsivrig. Den vil gå meget langt for ros og belønning. Hvis man blot accepterer hundens store selvstændighed og jagtlyst, volder opdragelsen sjældent større problemer. Lad ikke hunden udfordre andre hunde.

HØJDE

Hanner 34-38 cm. Tæver 31-35 cm.

VÆGT

5-8 kg.

FARVER

Ensfarvet hvid eller med tan, lemon eller sorte aftegninger fortrinsvis i hovedet og ved haleroden.

OPRINDELSE

Racens skaber, pastor John (Jack) Russell (1795-1883), blev født og levede hele sit liv i Devon. Udover at være præst var han en dygtig rytter og ivrig jæger. Han helligede sit liv til avlen af terriere og foretog gennem 64 år flere krydsninger mellem forskellige ensfarvede og flerfarvede brugsterriere. Hans mål var altid at forbedre jagtegenskaberne uden særlig hensyn til udseendet. Racen blev først internationalt anerkendt i 2001. En kortbenet variant fik navnet jack russell terrier.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Parson Russell Terrier.

Parson Russell Terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Parson Russell Terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Parson Russell Terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub