Pharaoh Hound
Tut Ank Amons bedste ven
0 Hvalpe
Pharaoh Hound
Pharaoh Hound
Pharaoh Hound

Pharaoh Hound


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En livlig og legesyg hund, som normalt ikke har nogen problemer hverken med mennesker eller andre hunde. Den er venlig af væsen og meget kærlig over for familiens børn og voksne. En særpræget og delikat, men også opmærksomhedskrævende selskabshund hos mennesker, som forstår denne blanding af jagende spidshund og mynde.

BEHOV

Dens trang til at bevæge sig med stor fart og over store afstande er ubetvingelig og tilfredsstilles kun delvis gennem meget motion. Den behøver desuden opmærksomhed og social nærhed.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En hurtig og effektiv jæger, som bruger både lugtesansen, synet og hørelsen. Navnlig som ung er den hyperaktiv og kan kun i begrænset omfang gå løs. Jagtinstinktet er stadig intakt, og får den fært af småvildt, er den umulig at kalde tilbage.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort, glansfuld, tæt tilliggende og varierer i struktur fra fin til lidt mere grov. Den kræver ikke i sig selv nogen pleje, men en daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv, løse hår og understreger farven. Pelsen yder kun lidt beskyttelse.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Bør opdrages med venlig konsekvens og præcise varierede belønninger. Sørg navnlig for at belønne kontakt omgående. Undgå at have den lynhurtige hund løs sammen med tunge hunde og helt små hunde, hvor legen let kan udvikle sig til jagt.

HØJDE

Hanner 56-63 cm. Tæver 53-61 cm.

VÆGT

20-25 kg.

FARVER

Rødgul eller mørk rød med eller uden præcise hvide aftegninger.

OPRINDELSE

Der findes stribevis af arkæologiske beviser for, at racen i mere end 4000 år har set ud, som den gør i dag. Den kom formodentlig før vor tidsregnings begyndelse fra Egypten til flere øer i Middelhavet med fønikiske handelsfolk. Her levede den isoleret og ubemærket og blev mest brugt til jagt på harer og kaniner. Den jager ofte i flok. Tidligt i 1900-tallet kom de første eksemplarer til Storbritannien fra Malta, men først omkring 1960 opstod der interesse for den elegante og værdige hund.

HJEMLAND

Malta.

INTERNATIONALT RACENAVN

Pharaoh Hound.

Pharaoh Hound HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Pharaoh Hound, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Pharaoh Hound

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub