Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En selvstændig hund til tider med en stærk vilje. Den er hengiven over for sin familie, vagtsom og parat til at forsvare, hvad der er betroet den. Det er ikke en hund, der byder fremmede indenfor med logrende hale, men den er heller ikke afvisende. Kan være udfordrende i forhold til andre hunde.

BEHOV

Adræt, men ikke specielt motionskrævende. Men den har det bedst med også at få lov til at løbe frit. Øvelser, der styrker samarbejdet og lærer hunden at komme, når der bliver kaldt, skal trænes og belønnes dagligt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Bør tidligt vænnes til fremmede mennesker og hunde. Tilpasser sig gerne familiens aktivitetsniveau og er en god selskabshund hos mennesker, der forstår at fastlægge lederskabet og give den social nærhed, kontakt og mentalt stimulerende opgaver.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort, tæt, glat og glansfuld, og den kræver kun ubetydeligt arbejde med børste eller et fugtigt vaskeskind. Racens særpræg er ridgen på ryggen, som dannes ved, at pelsen i et ca. 5 cm bredt bælte fra skulder til hofte vokser i modsat retning af den øvrige pels.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Jagtlysten er stærk, og det kræver tidlig og vedholdende træning at lære hunden at komme tilbage, når den har fået fært af vildt. Spiselige belønninger virker som regel bedst, mens hårdhed og mange gentagelser har en negativ virkning.

HØJDE

Hanner 63-69 cm. Tæver 61-66 cm.

VÆGT

32-36 kg.

FARVER

Lys hvedefarvet til rød evt. med lidt hvidt på brystet og mørkere næseparti og ører.

OPRINDELSE

Udviklingen af nutidens race begyndte formodentlig, da hollandske indvandrere kom til Cape-kolonien i det sydlige Afrika omkring 1650. Deres medbragte jagt- og vagthunde blandede sig med indfødte stammers jagthunde, som netop havde den karakteristiske hårkam på ryggen. Racens oprindelige funktion var - oftest i grupper på to eller tre - at spore storvildt (især løver) og med mod og adræthed fastholde dets opmærksomhed, indtil jægeren nåede frem. I dag er den næsten udelukkende selskabshund.

HJEMLAND

Det sydlige Afrika.

INTERNATIONALT RACENAVN

Rhodesian Ridgeback.

Rhodesian Ridgeback HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Rhodesian Ridgeback, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

9 Rhodesian Ridgeback til salg på købhund.dk
6 3 9 Hvalpe

Født d.: 18.04.2023
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Charlotte Johannessen

9230 Svenstrup J

Alternativer til Rhodesian Ridgeback

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub