Russkaya Tsvetnaya Bolonka
Delikat som russisk kaviar
4 Hvalpe
Russkaya Tsvetnaya Bolonka
Russkaya Tsvetnaya Bolonka
Russkaya Tsvetnaya Bolonka

Russkaya Tsvetnaya Bolonka


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

En intelligent hund, der glad og tilfreds nærmest lever for at elske sin familie. Der skal ikke meget opmærksomhed til, for at den logrer glad med halen. Det er en hengiven hund, der med sit milde temperament er opmærksom og lærenem. Sørger man for at socialisere den godt, vil man se, at den er meget imødekommende overfor nærmest alt, hvad den møder på sin vej. En god race for både den enlige og familien med og uden børn. Selv om Bolonkaen er en skødehund, der allerhelst gerne vil have sin ejer/familie indenfor synsvidde, indgår den også fint i en hundeflok på to eller flere.

BEHOV

Bolonkaen har brug for god kontakt til sin familie. Den trives bedst i en kærlig og tryg atmosfære. Den har behov for at nyde fysisk og mentalt samvær med sin ejer/familie. Tag den gerne med ud og opleve verden, da den gerne vil have nye input. Dermed undgår man også at den bliver indadvendt eller besiddende overfor sin ejer. Racen er en selskabshund, der ikke kræver megen motion, men i stedet indretter den sig primært efter sin families aktivitetsniveau. Den er nysgerrig anlagt og som enhver anden hund, elsker den ture ud i det fri.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Generelt kan siges, at jo mere aktiv familie, des mere aktiv hund. Naturligvis er en hund, der lige har sovet, mere aktiv f.eks. i leg. Men, lige så fjollet og fuld af krudt den kan være, lige så stille en hyggehund kan den også være. Som ejer af en Russkaya Tsvetnaya Bolonka er man aldrig alene. På ture ud i naturen holder den sig pænt i nærheden, da dens menneske helst ikke må blive væk. I det daglige vil den aldrig kede sig, da den nok skal finde ud af at underholde både sig selv og sin ejer/familie. Dette gælder også, hvis den indgår i en hundeflok. Det er vigtigt at vænne racen til jævnlig pelspleje, allerede fra hvalpealderen. Hvis man har mod på det, er den også oplagt som udstillingshund, såfremt dens mentalitet tillader det. Gør den det, vil man her opleve en lille hund, der elsker at føre sig frem i ringen.

PELS OG PLEJE

Bolonkaen vil kunne opnå en pelslængde på op til 30 cm eller mere. Pelsen kan variere noget - racestandarden tillader både bølget eller storkrøllet pels. Pelsen er let og meget blød. Meget underuld er ønskelig. Det er ikke tilladt at klippe pelsen - kun rundt om poterne. Man skal forvente minimum én ugentlig soignering af pelsen, som afhænger af pelstypen. Hertil kommer badning, øjne, ører. Kløer og tænder, som er ligeså vigtige for en velplejet hund som friseringen/børstningen. Det er vigtigt med gode redskaber og plejeprodukter.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Det er nemt at lære Bolonkaen diverse kunster. Ligesom man lærer den at sitte eller at dække, kan man også sagtens lære den f.eks. at rulle rundt. Det er blot et spørgsmål om at starte tidligt. Det samme gør sig gældende, når den skal lære at være alene hjemme. Her starter man med at lade den være ?alene hjemme? i et enkelt minut, som man stille og roligt optrapper over nogle dage for til sidst at lade den stå sin endelige prøve med eksempelvis en times tid. Herefter bør det gå fint med flere timer for til sidst at vare den tid, som hunden skal være alene hjemme på en normal dag.

HØJDE

20-28 cm.

VÆGT

3-4 kg.

FARVER

Alle farver er tilladt, undtagen hvid og merle.

OPRINDELSE

Racen stammer fra Rusland.

HJEMLAND

Rusland

INTERNATIONALT RACENAVN

Russkaya Tsvetnaya Bolonka

Russkaya Tsvetnaya Bolonka HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Russkaya Tsvetnaya Bolonka, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

4 Russkaya Tsvetnaya Bolonka til salg på købhund.dk
2 2 4 Hvalpe

Født d.: 28.06.2022
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Alina Andersen

5953 Tranekær

Alternativer til Russkaya Tsvetnaya Bolonka

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub