Schapendoes
Charmerende og arbejdsglad familiehund - "det flyvende tæppe"
7 Hvalpe
Schapendoes
Schapendoes
Schapendoes

Schapendoes


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Venlig, legelysten og livlig, vagtsom uden at være skarp og en utrættelig legekammerat for familiens børn. En tilpasningsdygtig hyrdehund, der kan arbejde selvstændigt, hvilket kan være lidt besværligt - men også morsomt. En herlig selskabshund, som også er egnet til hundesport. I reglen social over for artsfæller.

BEHOV

En meget aktiv hund, som dagligt skal motioneres og stimuleres mentalt - navnlig hvis den skal være alene hjemme i lang tid. Racen er en del afhængig af menneskeligt selskab.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den er på en gang selvstændig og meget tæt knyttet til sin ?flok?, som den altid holder god kontakt til. Foretagsom, opfindsom og aktiv udendørs, roligere og mere afdæmpet inde. Den sætter stor pris på leg med andre hunde. Kan være noget gøende.

PELS OG PLEJE

Hos den unge hund kan pelsplejen være omfattende. Når den færdige pels er på plads hos den voksne hund, er det tilstrækkeligt med en grundig ugentlig gennembørstning. Pelsen er lang og tæt. Den er tør, bølget eller pjusket, og den må ikke være blød og silkeagtig.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er intelligent, lærenem og samarbejdsvillig, så indlæringen byder sjældent på problemer ud over lidt uvilje til at gøre noget på kommando. Træn tempofyldt og varieret med mange belønninger. Et spænde i pandehåret letter øjenkontakten.

HØJDE

Hanner 43-50 cm. Tæver 40-47 cm.

VÆGT

14-16 kg.

FARVER

Alle farver er tilladt, men blågrå til sort foretrækkes.

OPRINDELSE

Racen er lige så gammel, som den ser ud til. Antagelig er den i slægt med bearded collie og old english sheepdog på de britiske øer og briard, polski owczarek nizinny og puli på kontinentet. Under anden verdenskrig blev den arbejdsløs som fårehyrde, og den var tæt på at uddø. En hollandsk kynolog satte sig i 1953 for at opspore, hvad der var tilbage af den gamle hyrdehunderace, og frem kom de fra hver en krog, og siden er det gået stadig fremad for den lille, skægge og glade hund.

HJEMLAND

Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Schapendoes.

Schapendoes HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Schapendoes, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

7 Schapendoes til salg på købhund.dk
2 5 7 Hvalpe

Født d.: 13.01.2021
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Birgitte Vilstrup Jørgensen

7400 Herning

Alternativer til Schapendoes

FEED

Del dit eget billede med #dkkSchapendoes