Sealyham Terrier
Stort hjerte fyldt med hengivenhed og humor
0 Hvalpe
Sealyham Terrier

Sealyham Terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Glad, aktiv og hengiven over for sine mennesker, men lidt reserveret i forhold til fremmede. Den tilpasser sig fint i en familie, men bryder sig normalt ikke om, at man maser sig ind på den. Den er modig og selvstændig, og den kan virke lidt egensindig, næsten stædig. Den er ofte noget forbeholden over for andre hunde.

BEHOV

Glad for at bevæge sig, men ikke særlig motionskrævende. Den sætter pris på nye indtryk og løser gerne opgaver. Tidlig socialisering og god social kontakt dæmper dens tilbageholdenhed.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen har meget af sin oprindelige jagt- og kamplyst i behold. Den siges at kunne dræbe en kat lynhurtigt, og får den fært af ræv, er den vanskelig at standse. Uden at være ubetinget lydig indretter den sig dog nogenlunde efter hverdagens krav.

PELS OG PLEJE

Pelsen er lang, hård og ru, og den kræver kyndig pleje. Den skal trimmes tre til fire gange om året og børstes grundigt en gang om ugen. Den korrekte pels er smuds- og fugtafvisende, men det lange skørt, der er en del af racens frisure, samler meget snavs på gåturen.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er lærevillig og fuld af energi. Den elsker udfordringer og at bruge hovedet. Begynd indlæringen tidligt og vær altid ubetinget konsekvent og venlig. Træn indkald med hunden og lad den kun lege med venligtsindede fremmede hunde.

HØJDE

Højst 31 cm for begge køn.

VÆGT

Hanner ca. 9 kg. Tæver ca. 8,2 kg.

FARVER

Helt hvid eller hvid med lemon, brune, blå eller grævlingefarvede aftegninger på hoved og ører.

OPRINDELSE

I sidste halvdel af 1800-tallet skabte kaptajn John Tucker Edwards på godset Sealyham i Pembrokeshire i Wales en race, som med styrke, dødsforagt og skarphed kunne klare selv den mest aggressive grævling. Flere forskellige racer har været nævnt som baggrund for hans arbejde, men noget sikkert bevis for oprindelsen findes ikke. Avlen gennem de følgende hundrede år har slebet de skarpeste kanter af racen, som i dag udelukkende holdes som selskabshund, men som stadig kræver sin ejer.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Sealyham Terrier.

Sealyham Terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Sealyham Terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Sealyham Terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub