Shar Pei
En gang Shar Pei - Altid Shar Pei
0 Hvalpe
Shar Pei

Shar Pei


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Rolig, selvstændig, loyal og hengiven over for hele familien, men den kan være lidt iagttagende i forhold til fremmede. Den er opmærksom, vagtsom og forsvarsberedt. Den er omgængelig i forhold til mennesker, men mindre tolerant over for andre hunde, og den viger ikke tilbage for et slagsmål, hvis den føler sig udfordret.

BEHOV

En målrettet og meget tidlig socialisering er nødvendig for at dæmpe eventuelle tilløb til kamplyst. Den behøver hele livet en god menneskelig kontakt, mens motionsbehovet er behersket.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En aktiv og energisk hund, som kræver noget af sin ejer. Den har til skiftende tider virket som både vagt-, hyrde-, jagt- og kamphund, og den har bevaret mange af de instinkter, som var nødvendige for at udføre de opgaver, som var pålagt den.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort, strid og børsteagtig, og den står ud fra kroppen. Ordet ”shar pei” skulle betyde sandpels på kinesisk. De karakteristiske hudfolder i hovedet, på halsen og på skuldrene skal holdes rene og tørre for at undgå infektioner, og de dybtliggende øjne kræver ofte særlig behandling.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Livlig, samarbejdsvillig og glad for at lære, når blot det sker i korte, varierede og tempofyldte sekvenser afbrudt af leg. Pelsen mangler underuld, så racen kan være lidt kuldskær og uvillig til at bestille noget, når vejret er dårligt.

HØJDE

44-51 cm for begge køn.

VÆGT

20-25 kg.

FARVER

Ensfarvet i alle farver undtagen hvid.

OPRINDELSE

Racen har eksisteret i århundreder i provinserne ved Det sydkinesiske hav. Dens blå tunge tyder på slægtskab med chow chow. Den oprindelige gård-, vagt- og jagthund udvikledes senere til kamphund, og den var som sådan i brug langt ind i 1800-tallet. Da det blev forbudt at holde hund på det kinesiske fastland, fortsatte opdrættet i Hongkong, men da man i 1973 fik øjnene op for racen i USA, var der kun 12-15 hunde tilbage. De danner basis for nutidens sympatiske familiehund.

HJEMLAND

Kina.

INTERNATIONALT RACENAVN

Shar Pei.

Shar Pei HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Shar Pei, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Shar Pei

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub