Tysk Jagtterrier
Stærk, temperamentsfuld og jagtivrig
14 Hvalpe
Tysk Jagtterrier

Tysk Jagtterrier


Størrelse

Lille

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En modig, hårdfør, robust og krævende jagthund, som vanskeligt vil kunne tilpasse sig et liv udelukkende som selskabshund. Omgængelig i familien, hvor den ofte knytter sig mest til en bestemt person. Vagtsom og ret forbeholden over for fremmede og noget stridbar i omgangen med andre hunde. Kræver en del hundeerfaring.

BEHOV

En udpræget arbejdshund, som skal bruges efter sin hensigt. Den kan ganske enkelt ikke fungere uden jagtlige udfordringer og mulighed for at leve et frit hundeliv med masser af motion.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Jagtinstinktet er meget stærkt og rettet mod al slags jagt på al slags vildt. Den arbejder selvstændigt, hurtigt og højlydt over og under jorden, såvel som i vand. Den er utrættelig og bevæger sig gerne ud på meget stor afstand af sin fører.

PELS OG PLEJE

Pelsen kan være ru eller glat. I begge tilfælde er dækpelsen tyk, grov og tilliggende med tæt og isolerende underuld. Den ruhårede pels skal være så strid, at den knapt nok behøver trimning, jævnlig børstning er ofte nok til at fjerne løse hår og give plads for nye.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racens medfødte skarphed nødvendiggør en tidlig socialisering og en ubøjelig konsekvent opdragelse. Træningen må dog samtidig være venlig, da hårde metoder kun vil provokere hunden yderligere. Varier både belønninger og træningsmiljø.

HØJDE

33-40 cm for begge køn.

VÆGT

7,5-10 kg.

FARVER

Sort, mørkebrun eller meleret sortgrå med rødgule skarpt afgrænsede aftegninger.

OPRINDELSE

I 1920'erne påbegyndte nogle aktive tyske jægere et opdræt af terriere, der skulle være orienteret udelukkende mod hundenes jagtlige evner. Faktisk ønskede man sig meget mere end en terrier til gravjagt. Den skulle også kunne bruges til jagt på vildsvin, være drivende og apporterende jagthund samt vildtsporhund. Grundlaget for arbejdet var flere engelske terrierracer, formodentlig tilsat nogle dråber pinscher og tysk bracke. Basis for avlen er stadig racens evne og lyst til at arbejde.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Deutscher Jagdterrier.

Tysk Jagtterrier HVALPE TIL SALG

VISER 2 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Tysk Jagtterrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

7 Tysk Jagtterrier til salg på købhund.dk
2 5 7 Hvalpe

Født d.: 07.04.2022
Klar til salg:
02.06.2022

Opdrætter:
Jens Ole Jensen

9340 Asaa

7 Tysk Jagtterrier til salg på købhund.dk
3 4 7 Hvalpe

Født d.: 07.04.2022
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Bent Thygesen

6752 Glejbjerg

Alternativer til Tysk Jagtterrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub