Tysk pinscher
Tysk pinscher

Tysk pinscher


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Livlig, selvsikker og ligevægtig er tilsammen egenskaber, som gør racen både til en fortrinlig selskabshund i en aktiv familie og til en alsidig vagt- og sportshund. Den er en overraskende sammensat natur. Den kan skiftevis være kærlig og følsom eller sej og noget selvbestemmende. Lidt reserveret over for fremmede.

BEHOV

Behøver en del motion og meget beskæftigelse, helst på sine egne betingelser. Især sætter den pris på at få mulighed for at bruge sin næse til at finde ting eller til at følge et spor.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen er opmærksom, nysgerrig og energisk, og den har stor glæde af alle slags aktiviteter. Den kan mentalt "koge op" som mælk i en gryde og have brug for at blive dæmpet ned. Generelt holder den forholdsvis nær kontakt og er lydhør for anvisninger.

PELS OG PLEJE

Den korte og tætte pels er glansfuld og glat tilliggende. Den kræver kun ubetydelig pleje som fx en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind for at fjerne løse hår.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Intelligent, selvstændig og meget lærenem. Den vil ikke tvinges, men kræver alligevel en konsekvent opdragelse. Man når længst med samarbejde frem for konfrontation. Undgå at terpe og gentage øvelserne, men træn varieret med god motivation.

HØJDE

45-50 cm for begge køn.

VÆGT

13-18 kg.

FARVER

Ensfarvet rødbrun i forskellige nuancer eller sort med rustrøde aftegninger.

OPRINDELSE

Ordet pinscher kan enten stamme fra det engelske ord ”pinch”, som betyder at nappe, eller det franske ord ”pincer”, som betyder at bide af. Begge muligheder hentyder til racens fortid som rottehund. Den tyske pinscher er gammel, og den har samme baggrund som schnauzeren, der også blev kaldt ruhåret pinscher. Oprindelig fødtes begge hårlagsvarianter i samme kuld. Opdelingen i to selvstændige racer skete i slutningen af 1800-tallet. I 1960'erne var pinscheren ved at uddø, men blev reddet.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Deutscher Pinscher.

Tysk pinscher HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Tysk pinscher, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Tysk pinscher

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub