Weimaraner, korthåret
Din loyale livsledsager
9 Hvalpe
Weimaraner, korthåret
Weimaraner, korthåret
Weimaraner, korthåret
Weimaraner, korthåret
Weimaraner, korthåret
Weimaraner, korthåret

Weimaraner, korthåret


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En alsidig og energisk jagthund, som godt kan tilpasse sig livet i en familie med meget udendørsaktivitet. Med tilstrækkelig motion og meningsfyldt beskæftigelse er den rolig og afslappet indendørs. Den er venlig mod alle, den kender, men noget forbeholden og vagtsom over for fremmede og især andre hunde.

BEHOV

Den behøver tidlig socialisering med andre mennesker og hunde samt en hundeerfaren ejer, der er indstillet på at give den både en venlig, konsekvent opdragelse og et godt socialt liv.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen er sikker på sporet, skarp over for rovvildt og god til at søge og apportere nedlagt vildt. Den har bevaret karaktertræk fra de drivende jagthunde og fristes let til at gå sine egne veje, selv om den ellers holder relativ god kontakt.

PELS OG PLEJE

Der forekommer to varianter. Den korthårede pels er kraftig, tæt og glat tilliggende, lidt længere end hos mange andre korthårede racer. Den langhårede pels er blød og glat eller let bølget. Begge typer har kun ganske lidt underuld. De kræver kun en jævnlig gennembørstning.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Det er et kraftfuldt muskelbundt, som behøver vedholdende træning i grundlæggende lydighed. Træn i korte og tempofyldte sekvenser med skiftende motiveringer. Benyt gerne apportering og sporsøg som særlig belønning for kontakt og samarbejde.

HØJDE

Hanner 59-70 cm. Tæver 57-65 cm.

VÆGT

25-40 kg.

FARVER

Ensfarvet sølv-, rådyr- eller musegrå.

OPRINDELSE

Der er talrige teorier om racens oprindelse. Det står dog fast, at den allerede i den første tredjedel af 1800-tallet blev holdt som drivende jagthund ved hoffet i Weimar. Senere i århundredet krydsede man disse hunde med stående hønsehunde og avlede videre med disse krydsninger. ”Det grå spøgelse” er nok den eneste af de tyske hønsehunde, der har fundet udbredelse over det meste af verden. Den ses som udstillingshund og har også været forsøgt som tjenestehund for politi og militær.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Weimaraner.

Weimaraner, korthåret HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Weimaraner, korthåret, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

9 Weimaraner, korthåret til salg på købhund.dk
2 7 9 Hvalpe

Født d.: 14.06.2023
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Karen Sylvest Hansen

8620 Kjellerup

Alternativer til Weimaraner, korthåret

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub