Welsh Terrier
Sporty, frygtløs & hengiven
0 Hvalpe
Welsh Terrier

Welsh Terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Minder i væsen, bygning og størrelse om både lakeland og fox terrier. Den er en typisk terrier med udpræget jagtlyst og vildtinteresse, men samtidig nok den roligste af de tre racer. Den er glad for børn, for fremmede og for andre hunde, hvis den er vænnet til dem fra hvalp. Den er vagtsom, men ikke voldsomt gøende.

BEHOV

En tilpasningsdygtig hund, der villigt indordner sig under de mest forskelligartede forhold, blot den får rigelig motion, meget beskæftigelse og nær social kontakt med sine mennesker.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Mange terrierracers tøjlesløse jagtiver og stridbarhed over for andre hunde er mere dæmpet hos welsh terrier, som dog stadig er en meget livlig og aktiv hund. Selv om den sjældent strejfer, er den dog nysgerrig nok til, at haven bør være indhegnet.

PELS OG PLEJE

Den ru dækpels over kort og tæt underuld beskytter godt mod al slags vejr. Den kræver trimning tre til fire gange om året, men til gengæld fælder den ikke. Pelsen må ikke klippes - det vil gå ud over både farver og struktur. Den daglige pleje klares med karte og kam.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er samarbejdsvillig og glad for at lære. Opdragelsen skal være meget venlig og positiv, men samtidig konsekvent, ellers bliver man snøret af den lille filur. Undgå al brug af magt. Beløn samarbejde og venlig omgang med andre hunde.

HØJDE

Højst 39 cm for begge køn.

VÆGT

9-9,5 kg.

FARVER

Rødgul med sort sadel.

OPRINDELSE

Har været brugt til gravjagt i det nordlige Wales siden 1700-tallet. Den er udviklet på basis af den nu uddøde brokenhaired black-and-tan terrier, og den var langt op i tiden den foretrukne terrier til rævejagt både på de britiske øer og på det europæiske fastland. Det er en race med helt sit eget præg - lige så lidt en miniudgave af airedale som en solidere lakeland eller en farvevariant af fox terrier. I dag er den primært selskabshund, men den er også god til forskellig hundesport.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Welsh Terrier.

Welsh Terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Welsh Terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Welsh Terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub