Keeshond
Kærlig & klog familiehund med fantastisk personlighed
0 Hvalpe
Keeshond
Keeshond

Keeshond


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En selvstændig vagthund med et veludviklet beskytterinstinkt. Den er hengiven og meget trofast over for familien og pålidelig sammen med familiens børn, mindre imødekommende over for fremmede og ikke ubetinget venlig i omgangen med andre hunde. Den kan være noget gøende, men er ellers en glad og behagelig selskabshund.

BEHOV

Den er ikke meget motionskrævende, men den elsker gåture med masser af nye indtryk og oplevelser. Trives ikke med at være væk fra familien, men kan dog lære at være alene hjemme.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen har ingen tilbøjelighed til at gå efter vildt. Den holder sig i nærheden og vogter sit område, hvad enten det er familien på tur, en fritliggende gård eller en flodpram. Den er meget opmærksom og registrerer straks ethvert stemningsskift.

PELS OG PLEJE

Den lange, tætte og udstående pels kræver meget arbejde med børste og kam, mens hunden er ung. Når den grovere voksenpels er fuldt udviklet, bliver pelsplejen lettere, men hunden skal stadig børstes grundigt en gang om ugen. Racen er madglad, så pas på overvægt.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er opmærksom og lærer relativt hurtigt, men den gør hellere tingene efter sin egen afgørelse end på kommando, og den keder sig hurtigt ved for mange gentagelser. Opdragelsen kræver tålmodighed, fantasi og forståelse samt venlig konsekvens.

HØJDE

43-55 cm for begge køn.

VÆGT

20-30 kg.

FARVER

Sølvgrå med sorte hårspidser og præcise sorte aftegninger i hovedet.

OPRINDELSE

Racen befinder sig i et bureaukratisk dødvande. Tyskland og flere andre lande hævder, den er identisk med den tyske wolfspitz, mens man i andre lande mener, at den er en selvstændig hollandsk race. Også navnet giver anledning til diskussioner. Det kan have forbindelse til udtrykket ?Jan Kees?, et flamsk øgenavn for en hollænder, som også blev brugt om de hollandske indvandrere i Nordamerika - yankees. Eller racen kan være opkaldt efter frihedshelten Cornelis Gyselaer med kaldenavnet Kees.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Deutscher Spitz (Wolfspitz/Keeshond).

Keeshond HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Keeshond, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Keeshond

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub