Kerry blue terrier
0 Hvalpe til salg
Kerry blue terrier
Kerry blue terrier

Kerry blue terrier


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Venlig over for alle mennesker og meget glad for børn. En behagelig og tilpasningsdygtig selskabshund, som er meget afhængig af menneskelig kontakt og kun nødigt viger fra sin familie. Modig, vagtsom og forsvarsberedt. Voksne hanhunde, der ikke er blevet socialiseret tidligt, kan få det svært i forholdet til andre hunde.

BEHOV

Den unge hund elsker at bevæge sig, men racen er ikke specielt motionskrævende som voksen. Den trives som deltager i familiens gøremål, og den er glad for nye oplevelser og udfordringer.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den er livlig, glad og vil gerne være med alle vegne, men den er ikke hyperaktiv. I besiddelse af nogen jagtlyst, men med en god opdragelse fra tidligste hvalpealder kan den udmærket lære at færdes uden line. Holder god kontakt med sine mennesker.

PELS OG PLEJE

Pelsen er silkeagtig og tæt krøllet. Den skal børstes tit og grundigt og klippes i facon med to til tre måneders mellemrum. Skægget friseres dagligt og vaskes efter behov. Pelsen fælder ikke og tåles af mange allergikere. Hvalpene fødes sorte og bliver lysere med tiden.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Kvik, har en hurtig opfattelsesevne og er let at opdrage, blot man begynder tidligt. I modsat fald kan den være tilbøjelig til at overtage føringen i familien. Til forskel fra de fleste andre terriere er den glad for at apportere - også fra vand.

HØJDE

Hanner 46-48 cm. Tæver 44-46 cm.

VÆGT

15-18 kg.

FARVER

Alle nuancer af blåt med eller uden sorte aftegninger i hoved og på poter.

OPRINDELSE

I 1775 forliste et udenlandsk skib ud for Irlands sydkyst. Det fortælles, at en hund svømmede i land i landskabet Kerry. Den var blåsort med en blød og krøllet pels, som den gav i arv til sit efterhånden talrige afkom med lokale hunde på egnens gårde. Historien kan naturligvis ikke bekræftes, men netop farve og pels kunne tyde på et vist slægtskab med puddel og andre vesteuropæiske vandhunde. I kampen for Irlands løsrivelse fra England blev racen noget af en maskot for nationalisterne.

HJEMLAND

Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Kerry Blue Terrier.

Kerry blue terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Kerry blue terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Kerry blue terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub