Komondor
0 Hvalpe
Komondor

Komondor


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Under arbejdet som hyrdehund viser den stort mod, og den forsvarer lydløst og dristigt. Den er skeptisk over for alt ukendt og tillader intet fremmed at betræde dens territorium. Over for familien er den hengiven og venlig, men den er ikke nogen ”krammehund” - den sætter sine egne grænser for fysisk kontakt.

BEHOV

God plads til udendørs aktivitet - også om natten. Sætter stor pris på varierede og meningsfyldte opgaver, reel motion og et socialt liv sammen med ejeren og den nærmeste familie.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Om dagen lægger komondoren sig gerne, men altid sådan, at den kan overskue sit område. Om natten er den i uophørlig bevægelse. Den søger ikke tæt kontakt til sine mennesker, men foretrækker ofte at gå sine egne veje på nogen afstand af ejeren.

PELS OG PLEJE

Den helt specielle 10-27 cm cm. lange pels beskytter mod bid fra ulve under bevogtningen af kvæget. Det er underulden, som blander sig med dækhårene og danner tykke snore eller brede plader. Pelsen fælder ikke, men er vanskelig at holde lugtfri til indendørs brug.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Skal socialiseres til fremmede mennesker og hunde, og det skal helst ske, inden hunden bliver et halvt år, for den glemmer aldrig hverken gode eller mindre gode erfaringer. Især skal hvalpen have masser af tillidsskabende kontakt til mennesker.

HØJDE

Hanner 70 cm og derover. Tæver 65 cm og derover.

VÆGT

40-60 kg.

FARVER

Hvid.

OPRINDELSE

Den største af de ungarske hyrdehunde blev bragt til landets vidtstrakte stepper - pustaen - af de magyariske nomader for mere end 1000 år siden. Dens oprindelse kan føres tilbage til forskellige typer af asiatiske hyrdehunde. Racen bruges stadig som aktiv hyrdehund og har som sådan også vundet indpas i USA, hvor den beskytter fårene mod coyoter. Den holdes nu mest af fåreavlere, og de arbejdende hunde bliver klippet samtidig med fårene. Komondoren arbejder i tavshed uden væsentlig gøen.

HJEMLAND

Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN

Komondor.

Komondor HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Komondor, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Komondor

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub