Lakeland terrier
6 Hvalpe
Lakeland terrier
Lakeland terrier

Lakeland terrier


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Humørfyldt, frygtløs og energisk. Meget hengiven og venlig over for familien. Glad for at lege og har det godt med familiens børn. Over for fremmede kan den optræde en smule afventende uden dog at være fjendtlig. En charmerende selskabshund hos mennesker, der forstår og accepterer det til tider let antændelige terriertemperament.

BEHOV

Ikke helt så motionskrævende som flere af de andre terrierracer, men også den behøver masser af afveksling, meningsfyldt beskæftigelse, tidlig socialisering og tæt menneskelig kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Udviklet til selvstændigt at finde og dræbe en ræv under jorden, og instinktet er stadig fuldt ud til stede. Selv om den ellers holder god kontakt, svigter hørelsen totalt, når den ser en kat, eller når der er udsigt til slagsmål med artsfæller.

PELS OG PLEJE

Ru dækpels over kort og tæt underuld er fugt- og smudsafvisende og beskytter hunden effektivt. I det daglige fjernes løse hår og noget af underulden med karte eller andet specialværktøj. Derudover skal pelsen trimmes (ikke klippes) i facon tre til fire gange om året.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Bør opdrages yderst konsekvent og venligt med respekt for racens selvstændighed. Begynd fra tidligste hvalpealder og træn derfra i korte og tempofyldte sekvenser og med varierede belønninger. Lad ikke hunden udfordre artsfæller eller slås.

HØJDE

Højst 37 cm for begge køn.

VÆGT

Hanner 7,7 kg. Tæver 6,8 kg.

FARVER

Sort/tan, blue/tan, rød, hvedefarvet, rød grizzle, leverfarvet, blå eller sort.

OPRINDELSE

Racen nedstammer som de fleste britiske terriere fra old english black-and-tan terrier, som ikke eksisterer længere. Den udviklede sig i de ugæstfrie bjerge i Lake District i det sydvestlige England, hvor den ud over at deltage i jagt på ræv, grævling og odder også vogtede fjerkræ og lam. I disse egne var det tvingende nødvendigt at holde rævebestanden nede, da ræveunger netop holder op med at die, når lammene bliver født. Den seje terrier med det dødbringende bid var en god hjælper.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Lakeland Terrier.

Lakeland terrier HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Lakeland terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

6 Lakeland terrier til salg på købhund.dk
3 3 6 Hvalpe

Født d.: 20.06.2019
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Sigurd Øbro-Kjær

7620 Lemvig

Alternativer til Lakeland terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub