Lancashire heeler
0 Hvalpe
Lancashire heeler

Lancashire heeler


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En venlig, livlig og selvbevidst hund. Racen er en nyere rekonstruktion af en oprindelig kvæghyrdehund. Den har et stærkt islæt af de to corgi-varianter tilsat nogle dråber terrierblod, som gør den til en effektiv rotte- og kaninjæger, og som samtidig gør den vagtsom og lejlighedsvis oplagt til slagsmål.

BEHOV

Kræver rigelig mulighed for udfoldelse og en del motion både fysisk og mentalt. Tidlig socialisering og konsekvent opdragelse vil dog gøre den til en aktiv og charmerende selskabshund.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Aktiv, energisk, arbejdsglad og udholdende med masser af hyrdehundeinstinktet i behold. Som familiehund har den brug for tæt kontakt med en aktiv og nogenlunde erfaren ejer, som den kan respektere og med glæde modtage anvisninger fra.

PELS OG PLEJE

Pelsen er temmelig kort, hård, tæt tilliggende og glansfuld med underuld. Racen får ofte lidt længere pels om vinteren specielt om halsen og bag på lårene, og den kan fælde noget i overgangsperioderne. Problemet klares dog nemt med en ugentlig gennembørstning.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Glad for at lære, når det sker i korte, varierede sekvenser og med rigelige belønninger. Vær udpræget konsekvent, men undgå hårdhed, som vil kunne fremme den skarphed, der også af og til ligger til racen, og som nødvendigvis må dæmpes.

HØJDE

Hanner omkring 30 cm. Tæver omkring 25 cm.

VÆGT

6-10 kg.

FARVER

Sort eller brun med velafgrænsede rødbrune aftegninger.

OPRINDELSE

Heelere var hunde, som drev kvæg ved at nappe efter haserne på dyrene, og som selv var lavbenede nok til at slippe for de sparkende klove. Lancashire heeleren blev ligesom flere nære slægtninge arbejdsløs omkring år 1900, da jernbanerne og bilerne overtog transporten af dyr over længere afstande. Den uddøde, og nutidens race er et forsøg på at genskabe den oprindelige. Den blev i 1960'erne skabt gennem krydsning af welsh corgi med manchester terrier og er endnu ikke helt typefast.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Lancaster Heeler.

Lancashire heeler HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Lancashire heeler, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Lancashire heeler

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub