Mastin de los pirineos
0 Hvalpe
Mastin de los pirineos
Mastin de los pirineos

Mastin de los pirineos


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

En rolig, værdig og meget intelligent hund. Generelt venlig mod alle mennesker. Over for fremmede er den iagttagende og selvsikker. Over for andre hunde er den godmodig og bevidst om sin overlegne styrke. Som familiehund er den pålidelig og meget beskyttende. Som vagthund advarer den med en dyb gøen, som kommer langt inde fra brystet.

BEHOV

Den er meget stor og har dermed brug for masser af plads omkring sig både ude og inde. Den har ikke det store motionsbehov, såfremt den har god plads udenfor. Den er god til at beskæftige sig selv med ?ben? og andet hundelegetøj.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen er muskuløs, udholdende og glad for at bevæge sig, men den gør det med afmålt ro og uden at være omkringfarende. Som voksen afpasser den sin aktivitet efter forholdene. Den er lydhør over for anvisninger og holder god kontakt med "flokken".

PELS OG PLEJE

Pelsen er tæt og tyk, grov og af moderat længde. Det er en naturpels, som beskytter effektivt i al slags vejr, og hunden sætter stor pris på at kunne bevæge sig frit mellem ude og inde. Pelsen fælder meget i perioder og bør derfor børstes grundigt en gang om ugen.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Lærenem og samarbejdsvillig, når den socialiseres og opdrages med venlig konsekvens fra tidligste hvalpealder. Træn i korte, varierede sekvenser og beløn rigeligt. Den selvstændige hund skal måske ind imellem mindes om, hvem der bestemmer.

HØJDE

Hanner mindst 77 cm. Tæver mindst 72 cm. Det tilstræbes, at de er højere end mindstemålet. Det er ingen grænse for overmålet.

VÆGT

55-75 kg.

FARVER

Der skal være hvid grundfarve. Hovedet grundfarve skal være hvid med en mørk symetrisk klart afgrænsende maske. Kroppen skal være hvid med mellemgrå, varmt gyldne farver, brune, sorte, sølvfarvede eller marmorerede aftegninger. Ben og halespids skal være helt hvide.

OPRINDELSE

Formentlig bragte fønikiske og græske handelsfolk vagthunde med til Spanien fra Mellemøsten. I århundreder hjalp denne race hvert forår med at flytte de store fåreflokke fra slettelandet ved foden af Pyrenæerne og op til det friske, grønne græs i bjergene. Fire eller fem hunde var i stand til at beskytte en flok på op til 1000 får mod angreb fra ulve, og det er det oprindelige instinkt for at arbejde i flok, som i dag danner baggrund for, at den kan tilpasse sig livet som familiehund. Det er en hyrdehund uden hyrde. Det betyder, at hunden selv har skulle skaffe mad og ly.

HJEMLAND

Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Mastin de los Pirineos.

Mastin de los pirineos HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Mastin de los pirineos, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub