Mittelspitz
Opmærksom, livlig & usædvanlig trofast
0 Hvalpe
Mittelspitz
Mittelspitz
Mittelspitz
Mittelspitz
Mittelspitz

Mittelspitz


Størrelse

Mellem

Temperament

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Selvbevidst, hengiven og loyal i forhold til familien, tålmodig med børn. Kan være lidt reserveret ift. fremmede. God selskabshund for familien, som gerne vil opleve naturen. Den knytter sig meget til sin ejer. Den er meget glad for opmærksomhed og følger sin ejer i tykt og tyndt og er meget trofast.

BEHOV

Kræver en tidlig og omhyggelig socialisering for at vænne den til fremmede hunde og mennesker og for at dæmpe lysten til at gø. De sætter pris på kontakt med familien og motion. De opholder sig gerne i det fri.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Dens skarpe opmærksomhed og manglende interesse for jagt gør den til en pålidelig vogter af alt, hvad der er den betroet. Den er meget nært knyttet til sin familie, retter sig gerne efter anvisninger og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE

Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr. Den er halvlang med let udstående dækhår over en tæt underuld, som er fyldigere om vinteren end om sommeren. Den bør børstes med jævne mellemrum. Den store pels til trods, fælder de ikke så meget i det daglige, men primært to gange årligt, og her anbefales det, at den børstes grundigt hver dag.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

De mellemstore tyske spidser kan ofte være lidt egenrådige, så de er ikke de nemmeste at opdrage. Træn med venlige metoder og vær konsekvent, retfærdig og opfindsom med belønninger. Træn i korte, varierede sekvenser.

HØJDE

30-38 cm.

VÆGT

7-10 kg. Hanner vejer som regel mere end tæver.

FARVER

Sort, brun eller hvid, orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orange-zobel, black and tan eller broget.

OPRINDELSE

De tyske spidser er efterkommere af stenalderens tørvehund, som også talrige andre racer er udgået fra. De var fra middelalderen en fast del af livet på gårdene, hvor de holdt vagt, tog rotter og mus og fungerede som hyrdehunde. Godsejerne tolererede hundene, fordi de var uinteresserede i vildt og ikke lod sig oplære til jagthunde. De passer stadig deres oprindelige arbejde, mens rollen som selskabshunde næsten helt er overtaget af de to mindste varianter og af den lidt større keeshond.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Deutscher Spitz (Mittelspitz)

Mittelspitz HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Mittelspitz, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub