Mops
Kvadratisk, praktisk & god
16 Hvalpe
Mops
Mops

Mops


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

Mops er en hengiven, charmerende og ligevægtig hund, der er velegnet som selskabshund under alle forhold og i ethvert familiemønster. Den er glad for at lege og robust nok til at klare familiens børn med sindsro og overbærenhed. En mops er omgængelig over for fremmede mennesker og hunde og kun lidt gøende.

BEHOV

Vær opmærksom på, at mops er en såkaldt brachycephal race (”brachy” betyder kort og ”cephalic” betyder hoved). Racens karakteristiske flade ansigt med et kort næseparti får hunden til at se sød ud, men kraniets opbygning gør, at hunderacen er i risiko for at udvikle visse sundhedsproblemer, f.eks. snævre næsebor samt at det bløde væv i næse og svælg kan gøre det svært at trække vejret normalt, hvilket forårsager tung pusten eller tydelig vejrtrækning. DKK’s opdrættere har fokus på at vælge avlsdyr med åbne og sunde luftveje, så husk at spørge ind til forældrenes sundhed, når du er på udkig efter en hvalp.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En mops behøver en hel del motion for ikke at blive overvægtig. Desuden skal den have afløb for sin aktivitet gennem mentalt stimulerende beskæftigelse. Og så skal den have masser af kontakt. Den kan være drillesyg og vælger selv, hvilke anvisninger den vil følge, men den holder altid tæt kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort, blød og glansfuld med en tæt underuld. Den fælder en del og skal helst børstes igennem dagligt. Øjnene og folderne i hovedet bør holdes omhyggeligt rene, og den er tilbøjelig til at danne tandsten, som bør fjernes jævnligt. Hunde regulerer deres temperatur ved hjælp af vejrtrækningen, så racen kan have svært ved at komme af med overskudsvarmen i varmt vejr.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En mops er generelt positiv over for indlæring og sætter pris på selskabet og opmærksomheden, som følger med. Men den er også utrolig opfindsom og meget beslutsom, så vær konsekvent, venlig og motiverende. Brug helst en kropssele.

HØJDE

25-28 cm for begge køn.

VÆGT

6-8 kg.

FARVER

Fawn, abrikos, sølv eller sort.

OPRINDELSE

Mere end 2000 år gamle kinesiske skrifter omtaler små, kortnæsede og korthårede hunde, som formentlig er forfædre til nutidens mops. Racen fandt vej til Europa i slutningen af 1600-tallet med hollandske søfarere. Den var i skiftende perioder hofhund i både Holland og England og en elsket selskabshund hos overklassen såvel som hos det jævne borgerskab. Racenavnet kommer fra hollandsk og hentyder til det bekymrede ansigtsudtryk. På engelsk hedder den "pug", som kan betyde knytnæve.

HJEMLAND

Kina/Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Mops/Pug.

Mops HVALPE TIL SALG

VISER 4 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Mops, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

8 Mops til salg på købhund.dk
5 3 8 Hvalpe

Født d.: 25.05.2022
Klar til salg:
03.08.2022

Opdrætter:
Hanne Baron

4640 Faxe

2 Mops til salg på købhund.dk
0 2 2 Hvalpe

Født d.: 13.07.2022
Klar til salg:
15.09.2022

Opdrætter:
Birgit Seloy

4892 Kettinge

4 Mops til salg på købhund.dk
2 2 4 Hvalpe

Født d.: 25.06.2022
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Ramune Radzeviciené

3400 Hillerød

2 Mops til salg på købhund.dk
0 2 2 Hvalpe

Født d.: 19.09.2022
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Hanne Baron

4640 Faxe

Alternativer til Mops

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub