Norwich terrier
0 Hvalpe
Norwich terrier

Norwich terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En af de mindste terriere med et energisk og elskeligt væsen. Den er glad for alt og alle, som den kommer i møde med højlydt begejstring. I familien er den kærlig, trofast og ikke særlig gøende. Den er meget socialt indstillet. Den er frygtløs, men tolererer fremmede hunde såvel som andre dyr, når den er vænnet til dem.

BEHOV

Selv om den er lille, har den brug for regelmæssig motion for ikke at blive overvægtig. En rask spadseretur et par gange om dagen er ikke for meget, hvis den slanke linje skal holdes.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den er livlig, aktiv, stærk, robust og udholdende. Den er meget selvstændig, men dens stærke flokfornemmelse gør, at den trods jagtlysten ikke er tilbøjelig til at strejfe omkring og kun sjældent bevæger sig ret langt væk fra sine mennesker.

PELS OG PLEJE

Den hårde, ru og lige pels med tyk underuld ligger tæt ind til kroppen og beskytter godt mod al slags vejr. Den skal trimmes to til tre gange om året, og man kan udmærket lære at gøre det selv. Med jævnlig gennembørstning fælder pelsen kun, når den trænger til at trimmes.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er generelt opmærksom, lærenem og samarbejdsvillig. Som alle terriere skal den opdrages konsekvent og venligt. Træn kvikt og varieret på forskellige steder og med vekslende belønninger, så kontakten bevares, og hunden ikke keder sig.

HØJDE

25-26 cm for begge køn.

VÆGT

6-7,5 kg.

FARVER

Alle nuancer af rød, hvedefarvet, sort/tan og grizzle.

OPRINDELSE

Den østlige del af England er kendt for sit opdræt af sportsheste, og i staldene har man altid haft brug for hurtige hunde, som kunne tage rotter og mus. Lokale ruhårede rottehunde er utvivlsomt blevet blandet med mange forskellige terrierracer. Det var studenterne i Cambridge, der først gjorde racen populær. I pauser mellem studierne gik de på jagt, men på kollegierne kunne de kun have små og venlige hunde. Det er kun ørerne, der adskiller norwich terrier fra norfolk terrier.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Norwich Terrier.

Norwich terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Norwich terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Norwich terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub