Østrigsk Pinscher
Østrigsk Pinscher

Østrigsk Pinscher


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En opmærksom og lidt temperamentsfuld hund, som knytter sig meget stærkt til sine mennesker, men som til gengæld kan være temmelig reserveret over for fremmede. Racen har ofte lidt svært ved at enes med andre hunde. Den tilpasser sig fint livet i en aktiv familie, og den er velegnet til flere former for hundesport.

BEHOV

Tidlig og vedholdende socialisering er vigtig for at undgå, at hunden virker fjendtlig over for alt fremmed. Den behøver desuden motion og alsidig beskæftigelse samt en ejer med nogen erfaring.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den vogter sit område og alt, hvad der er den betroet, og den har derfor ingen tilbøjelighed til at strejfe om. Den følger gerne ejerens anvisninger, blot denne tidligt har forstået at få hundens tillid og respekt, ellers vil den udfordre lederskabet.

PELS OG PLEJE

Den korte til mellemlange pels med tæt underuld er nem at holde og beskytter godt i al slags vejr. Den fælder noget og bør jævnligt børstes grundigt igennem for at fjerne løse hår. Da racen ikke er gennemavlet, kan der forekomme betydelige variationer af pelsen.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Denne upolerede naturhund er intelligent, samarbejdsvillig og glad for at lære nye ting, blot ejeren er opmærksom på og respekterer hundens eventuelle negative reaktioner, fx når artsfæller kommer for tæt på. Træn roligt og venligt.

HØJDE

35-50 cm for begge køn.

VÆGT

12-18 kg.

FARVER

Gullig til rødbrun i forskellige nuancer, brun eller sort, alle med hvide aftegninger.

OPRINDELSE

Den robuste, fordringsløse gårdhund har eksisteret i Østrig i århundreder. Den har deltaget i alt forefaldende arbejde på ejendommen - holdt vagt om natten, passet fritgående dyr, taget rotter og mus, trukket mælkekærrer etc. Den har aldrig gjort meget væsen af sig, men har levet upåagtet og klaret sig igennem selv svære krigstider. Racen blev anerkendt i 1928, men er stadig sjælden. I de fleste lande uden for Østrig er den ukendt, men enkelte steder - fx i Danmark - er den blevet værdsat.

HJEMLAND

Østrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Österreichischer Kurshaariger Pinscher.

Østrigsk Pinscher HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Østrigsk Pinscher, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Østrigsk Pinscher

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub