Old english sheepdog
Den godmodige, intelligente & kærlige familiehund
7 Hvalpe
Old english sheepdog

Old english sheepdog


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Social, kontaktsøgende og ofte overstrømmende venlig, specielt over for børn, som den risikerer at vælte af bar begejstring. Den deltager gerne aktivt i familiens gøren og laden, følger én i hælene eller ligger i vejen et centralt sted, hvor den kan følge begivenhedernes gang. Noget gøende, bl.a. når den er begejstret.

BEHOV

Kræver nogen motion og mental udfordring samt en meget stor portion social nærhed. Af hensyn til forholdet til andre hunde bør denne race starte træning på et blandet hvalpehold.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den unge hund er aktiv og arbejdsivrig, nu og da overstadig kåd og drillende legesyg, så den skal gerne kunne dæmpes. Den voksne hund er rolig og indpasser sig helt efter familiens aktivitetsniveau. Fjerner sig sjældent langt fra sine mennesker.

PELS OG PLEJE

Den daglige pleje af den store, stride pels klares lettest med karte og kam. Pelsplejen kræver normalt et par timers systematisk arbejde en gang om ugen. I modsætning til hvad man skulle forvente, fælder racen ikke særligt - løs pels fjernes ved den ugentlige børstning.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er nem at socialisere og træne. Tidlig indlæring af soignering er vigtig for den senere pelspleje. Et spænde i pandehåret giver bedre øjenkontakt med hunden. Træn motiverende i korte sekvenser. Undgå hårdhed, som kan gøre hunden stædig.

HØJDE

Hanner 61 cm. og derover. Tæver 56 cm. og derover.

VÆGT

29-31 kg.

FARVER

Bagpart i alle nuancer af grå, gråsprængt eller blå. Hoved, hals, forpart og bug er hvidt.

OPRINDELSE

Racen har antagelig sin oprindelse blandt de kontinentale kvæg- og fårehunde. Den var især i det sydlige England en hårdfør vagt- og forsvarshund for dyreflokke. Den havde desuden til opgave at drive dyrene til græsning og til markeder. Den havde ry for en vis skarphed og blev derfor mest brugt til kvæg. Fra slutningen af 1800-tallet er den blevet opdrættet udelukkende som selskabshund. Den har stadig styrken og hyrdeinstinktet i behold, men skarpheden er i dag afløst af venlighed.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Old English Sheepdog med kælenavnet Bobtail.

Old english sheepdog HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Old english sheepdog, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

7 Old english sheepdog til salg på købhund.dk
5 2 7 Hvalpe

Født d.: 31.08.2020
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Dorthe Madsen

2730 Herlev

Alternativer til Old english sheepdog

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub