Papillon
Den lille sommerfuglehund
7 Hvalpe
Papillon
Papillon

Papillon


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Papillonen er trods sin beskedne størrelse livlig, aktiv og initiativrig. Den er robust og tåler al slags vejr. Nok er det en selskabshund, men den er bestemt ikke tilfreds med at ligge på en silkepude og se livet gå sin gang. En Papillon tilpasser sig let i enhver familie. Den er vagtsom og kan være lidt skeptisk over for fremmede.

BEHOV

En Papillon er overraskende udholdende og elsker lange gåture, hvor den får mulighed for at bevæge sig frit og bruge sin næse. Bør fra tidligste hvalpealder vænnes til fremmede og andre hunde.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Der er stadig en hel del jagtlyst i den lille spaniel. Papillonen er en meget effektiv musejæger og går heller ikke af vejen for lidt større byttedyr. I naturen snuser den ivrigt omkring og følger gerne en interessant duft. Den holder dog relativt god kontakt.

PELS OG PLEJE

Den rigelige pels er blank og let bølget, fin og tæt tilliggende uden underuld. Den føles ikke blød, men snarere lidt fast. Den beskytter godt. Kropspelsen klares med en grundig ugentlig gennembørstning. Den lange pels på bryst, hale og ører skal helst friseres dagligt.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En Papillon er opmærksom, energisk og adræt, glad for at lære og for at løse opgaver af enhver art. Den samarbejder gerne og er let at opdrage og træne, når det sker med venlighed og variation. Den kan blive en fortrinlig lydigheds- og agilityhund.

HØJDE

Ca. 28 cm for begge køn.

VÆGT

1,5-5 kg.

FARVER

Hvid med få større partier i en hvilken som helst farve.

OPRINDELSE

Allerede i middelalderen og renæssancen glædede fornemme damer sig over de små kontinentale dværgspaniels. Det fremgår af utallige malerier af berømte mestre. Frem mod revolutionen indtog de en høj position ved det franske hof, bl.a. hos dronning Marie Antoinette og Madame de Pompadour. De opretstående ører og evnerne for musejagt tyder på en tidlig blanding med små spidshunde. Det er ørerne og hovedets aftegninger, der har givet racen navnet papillon, som betyder sommerfugl på fransk.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Epagneul Nain Continental (Papillon).

Papillon HVALPE TIL SALG

VISER 2 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Papillon, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

4 Papillon til salg på købhund.dk
2 2 4 Hvalpe

Født d.: 24.02.2023
Klar til salg:
19.05.2023

Opdrætter:
Vibecke Maiyanne Eleana Hansen

5600 Faaborg

3 Papillon til salg på købhund.dk
1 2 3 Hvalpe

Født d.: 29.04.2023
Klar til salg:
24.06.2023

Opdrætter:
Mette Olsen

4671 Strøby

Alternativer til Papillon

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub