Phalene
Natsværmeren
0 Hvalpe
Phalene
Phalene
Phalene

Phalene


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En phalene er en lille, men også robust selskabshund, som er velegnet i ethvert miljø. Den er kærlig over for familien og overbærende med familiens børn, hvis den er vokset op med dem. I forhold til fremmede er den vagtsom og kan virke lidt reserveret. Det er kun ørerne, der adskiller phalenen fra papillonen. Mentalt og fysisk er de identiske.

BEHOV

En phalene behøver mere motion, end man umiddelbart skulle forvente af så lille en hund. Den sætter stor pris på menneskeligt selskab samt på mentalt stimulerende beskæftigelse.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Phalenen er en miniature udgave af en oprindelig jagthund, og jagtinstinktet er stadig i behold hos nutidens selskabshund. Den befinder sig bedst i nær kontakt med familien, men den trives ikke med at blive båret rundt på armen. Den vil ned og røre sig.

PELS OG PLEJE

De to kontinentale dværgspaniels har samme type pels og behøver samme pleje. De har ord for at være meget renlige med sig selv og vasker sig ofte, som katte gør. Phalenens nedhængende ører kræver mere opmærksomhed end papillonens opretstående. Racerne får ofte tandsten.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En phalene er kvik, opmærksom og lærevillig, smidig, adræt og glad for at samarbejde. Opdragelsen volder sjældent problemer, hvis den starter tidligt og gennemføres med venlig konsekvens i korte sekvenser. Skift mellem forskellige belønninger.

HØJDE

Ca. 28 cm for begge køn.

VÆGT

1,5-5 kg.

FARVER

Hvid med få større partier i en hvilken som helst farve.

OPRINDELSE

Fra 1500-tallet til tidligt i 1800-tallet var phalenen yndlingshunden blandt det sydeuropæiske aristokrati. Hos den franske kong Henrik III og hans efterkommere var den hofhund i 250 år. Typen med nedhængende ører er antagelig ældre end den med opretstående ører, men den har i århundreder stået noget i skyggen af den. Frem til midt i 1900-tallet blev den endda kaldt hængeøret papillon. Først i 1967 blev den en selvstændig race med sit eget racenavn. Phalene betyder såment natsværmer på fransk.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Epagneul Nain Continental (Phalene).

Phalene HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Phalene, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Phalene

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub