Picard
Picard - Intelligent, Charmerende, Aktiv, Rustik & Dejlig
7 Hvalpe
Picard
Picard
Picard
Picard
Picard
Picard

Picard


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Årvågen og vagtsom. Over for fremmede er den temmelig tilbageholdende, men venlig. Den er hengiven og loyal, og den har en god tilpasningsevne i forhold til familien og dens hverdag. Med en tidlig tilvænning er den glad og tålmodig over for børn, som har lært at respektere hunden som et fuldgyldigt medlem af familien.

BEHOV

Kræver en hel del beskæftigelse, som den finder meningsfyldt, fx at søge efter ting og mennesker. Den er desuden motionsglad, udholdende og en god ledsager for den sporty familie.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Ude i naturen er dens aktivitet nærmest sprudlende, og den sætter stor pris på en frisk travetur ved siden af cyklen. Indendørs er den i reglen rolig og afdæmpet. Til trods for dens selvstændighed holder den gerne nær kontakt til sine mennesker.

PELS OG PLEJE

Pelsen er middellang med tæt underuld og 5-6 cm lange dækhår på krop og ben, kortere på hovedet. Den er hård og strid, holder derfor ikke i særlig grad på fugt og snavs og er heller ikke specielt arbejdskrævende. Med jævnlig børstning undgås den værste fældning.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er som de fleste hyrdehunde samarbejdsvillig og glad for at lære. Er opdragelsen venlig og konsekvent, volder den normalt ikke problemer. Racen kan dog med sit selvstændige væsen godt indimellem virke lidt egensindig eller stædig.

HØJDE

Hanner 60-65 cm. Tæver 55-60 cm.

VÆGT

23-32 kg.

FARVER

Grå, gråsort, gråblå, rødlig grå, lys eller mørk vildtfarvet.

OPRINDELSE

Picarden er måske den ældste af de franske hyrdehunderacer. Den kom til Picardiet og Pas de Calais med kelterne omkring år 800 og gjorde i århundreder derefter gavn som hyrdehund og gårdhund i området. Første verdenskrig med skyttegravskampene omkring Somme i Picardiet udryddede næsten racen, som heller ikke dengang var særlig kendt uden for Frankrig. Den er nu genetableret gennem målrettet avl på de få overlevende individer, men picarden er fortsat ikke udbredt, heller ikke i dens hjemland.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Berger de Picardie.

Picard HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Picard, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

7 Picard til salg på købhund.dk
2 5 7 Hvalpe

Født d.: 28.07.2019
Klar til salg:
25.09.2019

Opdrætter:
Susanne Hede

8200 Århus N

Alternativer til Picard

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub