Pyrenæisk hyrdehund m.korthårshoved
0 Hvalpe
Pyrenæisk hyrdehund m.korthårshoved

Pyrenæisk hyrdehund m.korthårshoved


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En lille, energisk og opfindsom hund med masser af initiativ. Totalt hengiven over for sin familie, men noget mistroisk over for fremmede. En omgængelig familiehund med en lidt selvrådig karakter. Det kræver konsekvens og nogen erfaring at tøjle dens energi og få det bedste ud af dens egenskaber og livlighed.

BEHOV

Den er i bund og grund en arbejdshund - hurtig og udholdende med en udtalt trang til at bruge både sin krop og sit hoved. Den kræver med andre ord rigelig motion og mental udfordring.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Altid opmærksom og på vagt. Ting, der ikke er, som de plejer at være, bliver varslet med en markant gøen, inden den lille hund selvstændigt begynder at løse problemet. Holder tæt kontakt til sine mennesker, men er ikke altid ubetinget lydig.

PELS OG PLEJE

Pelsen er tæt med en struktur som gedehår, og den beskytter godt i al slags vejr. Racen forekommer i to varianter: En langhåret, som jævnligt skal børstes grundigt for at undgå, at den fælder, og en sjældnere variant med mellemlang pels på kroppen og helt kort pels på hovedet.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Tilbøjelig til at knytte sig mest til en bestemt person i familien, som den så er meget hengiven og føjelig overfor. Opdragelsen er ikke altid ligetil. Indlæringen skal ske med venlig konsekvens og respekt for hundens selvstændige mentalitet.

HØJDE

Hanner 40-48. Tæver 38-46 cm.

VÆGT

8-15 kg.

FARVER

Fawn i alle nuancer, grå, sort, harlekin (blå plettet med sort) eller brindlet.

OPRINDELSE

Den nøjsomme hyrdehund fra nordsiden af bjergene mellem Frankrig og Spanien arbejdede engang sammen med pyreneerhunden. Hyrdehunden samlede og drev flokken, mens pyreneerhunden forsvarede den mod tyve og rovdyr. I udseende varierer racen en del fra dal til dal, men indeni er det altid den samme hund. Formentlig er den i nær slægt med naboen gos d'atura catala syd for bjergene. Varianten med kort pels bærer racenavnet pyrenæisk hyrdehund med korthårshoved (Berger des Pyrenees a Face Rase).

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Berger des Pyrenees a Poil Long.

Pyrenæisk hyrdehund m.korthårshoved HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Pyrenæisk hyrdehund m.korthårshoved, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Pyrenæisk hyrdehund m.korthårshoved

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub