Pyreneerhund
Den majestætiske hvide skønhed
0 Hvalpe
Pyreneerhund

Pyreneerhund


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Venlig og i reglen tålmodig med en nærmest overlegen ro. Meget hengiven i familien og tolerant over for familiens børn. Pyreneeren er normalt også venlige over for fremmede mennesker, men ikke alle er lige opsøgende og interesserede i kontakt med fremmede. De har stadig et veludviklet vagtinstinkt og kan være noget gøende, når nogen nærmer sig deres område. Tidlig socialisering er vigtig for at få en så velfungerende pyreneer som muligt.

BEHOV

Især som ung har den et stort behov for at komme ud og få nye indtryk. Med hensyn til egentlig motion har den et middel motionsbehov og selv om den på mange måder indretter sig efter familien, har den brug for at komme ud og bevæge sig og opleve andet end haven. Den opholder sig helst køligt - gerne udendørs.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En meget stor hund med et uafhængigt væsen, som det kan være vanskeligt at færdes med uden snor, ligesom man ikke skal forvente, at den uden videre bliver på eget område uden indhegning. Den sætter frihed højt og egner sig ikke til et liv i byen.

PELS OG PLEJE

Den store pels kræver mindre pleje, end man måske skulle tro. Den bliver ikke mere snavset, fordi den er hvid, det ses bare mere. På grund af sin størrelse slæber hunden en del snavs med ind, og den fælder i perioder meget. Skal børstes en til to gange om ugen.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen har ikke svært ved at lære, men foretrækker ofte selv at bestemme. Ubetinget lydig bliver den næppe, men den vil have stor gavn af rolig, konsekvent opdragelse med ros og belønning. Bør tidligt vænnes til fremmede mennesker og dyr.

HØJDE

Hanner 70-80 cm. Tæver 65-75 cm.

VÆGT

45-60 kg.

FARVER

Hvid med eller uden grå, gulgrå, ulvegrå eller grævlingefarvede partier på ørerne og ved haleroden.

OPRINDELSE

På nordsiden af Pyrenæerne, som adskiller Frankrig fra Spanien, har racen i århundreder beskyttet fåreflokke mod rovdyr og tobenede tyveknægte. Den skulle arbejde uafhængigt af hyrden og selvstændigt tilpasse sig efter de let skræmte får, som ikke måtte blive unødigt urolige. Racen er formentlig indvandret østfra og i slægt med de store, hvide kvægvogtere fra Lilleasien, Øst- og Sydeuropa. Nutidens familiehund har bevaret sin selvstændighed, men skarpheden er nu blevet dæmpet meget.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Chien de Montagne des Pyrénées.

Pyreneerhund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Pyreneerhund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Pyreneerhund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub