Riesenschnauzer, peber/salt


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Vagtsom og modig, men samtidig ligevægtig. En vagtsom beskytter af alt, hvad der er den betroet. Generelt tålmodig og overbærende over for børn. Mindre tolerant over for andre hunde, specielt kan hanhundene være noget stridbare i forholdet til hinanden. Egnet som familiehund hos aktive mennesker med nogen hundeerfaring.

BEHOV

En kraftfuld og robust race, som kræver rigeligt med motion og mange opgaver, som kan stimulere hunden mentalt. Desuden behøver den et godt socialt liv med tæt kontakt til mennesker.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Aktiv og glad for at bevæge sig frit. Ikke rastløs, snarere besindig. Som voksen er den ret rolig, når man tager racens baggrund og størrelse i betragtning. Ikke altid lige villig til at følge ejerens anvisninger, men holder dog relativt nær kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen består af en tæt underuld og en ikke for kort dækpels, som er ru, hård og tæt tilliggende uden at være pjusket eller bølget. Hunden skal børstes jævnligt og helst have friseret øjenbryn og skæg dagligt. Pelsen trimmes to til fire gange om året og fælder ikke.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Intelligent, arbejdsvillig og lærenem. Skal opdrages meget konsekvent, men absolut ikke hårdhændet. Især skal unoder stoppes, inden de når at udvikle sig til dårlige vaner. Racen er meget alsidig og velegnet til alle tjenestehundeopgaver.

HØJDE

60-70 cm for begge køn.

VÆGT

35-45 kg.

FARVER

Sort med sort underuld eller peber/salt i forskellige nuancer og med sort maske.

OPRINDELSE

Schnauzeren menes at være baggrunden for den store variant såvel som for den lille. Riesenschnauzeren er antagelig skabt på basis af særlig store individer, som blev parret med sydtyske bondehunde med blandet baggrund samt med sort grand danois. Den var først slagternes kvægdriver, senere blev den vagthund for andre transporter. Den havde ikke nogen præcis arbejdsopgave, og racen var længe om at blive etableret og anerkendt. Det skete først i 1923, da politi og militær fik øje for den.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Riesenschnauzer.

Riesenschnauzer, peber/salt HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Riesenschnauzer, peber/salt, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Riesenschnauzer, peber/salt

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub