Sort russisk terrier
Ruslands sorte perle
0 Hvalpe
Sort russisk terrier

Sort russisk terrier


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En særdeles aktiv og dristig hund med en stærk, til tider skarp forsvarsreaktion. En selvsikker vagthund, som er reserveret over for fremmede, men meget loyal og trofast over for sin fører. Den er arbejdskrævende og ikke primært egnet som selskabshund eller i hænderne på uerfarne hundeejere.

BEHOV

Skabt udelukkende som tjeneste- og forsvarshund. Behovet for motion og arbejdsopgaver er meget stort. Bør allerede fra hvalp socialiseres til mennesker og hunde. Skal opdrages målrettet og med stor forståelse.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Meget smidig, udholdende, modig og vagtsom. Den er alsidig, anvendelig, arbejdsvillig og robust over for vejr og vind. Den er nært knyttet til sin fører, hvis anvisninger den gerne følger, men den tager ikke gerne mod ordrer fra andre.

PELS OG PLEJE

Pelsen er grov, hård, fyldig og meget tæt med kraftig underuld. Dækhårene er ru, stærkt bølgede, pjuskede og 4-10 cm lange. Pelsen fælder noget i overgangsperioderne, men er nem at holde med jævnlig gennembørstning og let trimning et par gange om året.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

I reglen er racen positiv over for indlæring og let at opdrage for den erfarne hundefører. Arbejd målrettet og konsekvent uden at gribe til hårde metoder. Træn tempofyldt og varieret - gerne i forskellige miljøer - og beløn rigeligt.

HØJDE

Hanhunde:72-76 cm(ikke under 70 og ikke over 78cm) Tæver: 68-72cm( ikke under 66 og ikke over 74cm)

VÆGT

Hanhunde:50-60 kg. Tæver: 45-50 kg.

FARVER

Sort, eventuelt isprængt grå hår.

OPRINDELSE

Racen er et moderne krydsningsprodukt. Den blev skabt umiddelbart før anden verdenskrig i Den Røde Hærs kennel i Sovjetunionen. Målet var en arbejdende tjeneste- og beskyttelseshund for militær og toldvæsen. Ingredienserne var i første omgang riesenschnauzer og airedale terrier. Senere blev rottweiler tilføjet for at øge tyngden og forsvarsviljen. Også en lokal hund - en krydsning mellem newfoundland og schæferhund kaldet moskva-retriever - blev indblandet. Racen blev anerkendt i 1981.

HJEMLAND

Rusland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Tchiorny Terrier.

Sort russisk terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Sort russisk terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Sort russisk terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub