Spinone
Spinone
Spinone
Spinone
Spinone
Spinone

Spinone


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En tolerant og venlig hund med en udpræget jagtlyst. I familien er den rolig og hengiven. Især er den tålmodig sammen med familiens børn. Den er skabt til jagt, men kan også falde godt til i en familie med hundeerfaring og et aktivt udendørs liv. Den er selskabelig, men ikke velegnet som udelukkende selskabshund.

BEHOV

Kræver meget motion, mulighed for at bevæge sig frit og mange udfordringer, som stimulerer den mentalt. Behøver desuden nær social kontakt. Den trives dårligt med at være længe alene.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den er robust, udholdende og energisk. I modsætning til de fleste andre hønsehunde arbejder den i trav, når den afsøger terrænet for fugle. Den bevæger sig gerne ud på stor afstand, men den er lydhør over for anvisninger og holder relativt nær kontakt.

PELS OG PLEJE

Den tætte, 4-6 cm lange pels har ingen underuld, men beskytter alligevel hunden godt mod al slags vejr og skader fra vegetationen. Pelsen skal jævnligt børstes grundigt igennem og evt. trimmes let. De buskede øjenbryn og det stride skæg skal vaskes ofte og friseres.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er sent fysisk moden og bør ikke overbelastes som hvalp. Begynd med mentalt stimulerende øvelser, så hunden ikke keder sig og bliver destruktiv. Træn senere venligt og konsekvent i korte, tempofyldte sekvenser og beløn rigeligt.

HØJDE

Hanner 60-70 cm. Tæver 58-65 cm.

VÆGT

28-37 kg.

FARVER

Hvid, hvid med orange til kastaniebrune aftegninger eller hvid spættet med orange.

OPRINDELSE

Skulpturer og vægmalerier helt tilbage til antikken viser hunde, som meget ligner nutidens spinone, og den første detaljerede beskrivelse er fra år 1683. Racen var under forskellige lokale navne udbredt over det meste af Italien. Ofte blev den brugt til jagt i sumpede floddeltaer, og den har ligesom bracco italiano udviklet påfaldende store poter. Racen var sjælden midt i 1900-tallet, men efter anden verdenskrig voksede interessen, og den er i dag en populær jagthund ikke kun i hjemlandet.

HJEMLAND

Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Spinone Italiano.

Spinone HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Spinone, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Spinone

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub