Sussex Spaniel

Sussex Spaniel


Størrelse

Mellem

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Den er blid og hengiven med en helt igennem positiv holdning til livet, velafbalanceret og har let ved at komme ud af det med fremmede mennesker og andre hunde. Den har en del jagtinstinkt, men falder fint til som selskabshund i en sporty familie, der er indstillet på at tilfredsstille dens krav til aktivitet og nær kontakt.

BEHOV

Den er altid parat til fysisk motion og har et stort behov for at få lov til at bruge sin næse. Den er meget knyttet til familien og vil nødigt være uden selskab for længe ad gangen.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den noget tunge hund holder et behersket tempo, men den er glad for at bevæge sig og meget udholdende. På jagt adskiller den sig fra andre spaniels ved at give hals, når den følger et spor. Den holder god kontakt og begiver sig sjældent ud på stor afstand.

PELS OG PLEJE

Pelsen er tæt, rigelig og glat tilliggende med passende underuld til at beskytte mod vejret. Strukturen gør hunden mindre egnet til at arbejde i vand. Pelsplejen består i en grundig ugentlig gennembørstning og frisering. Ører, øjenrande og læbefolder skal holdes rene.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er selvstændig, aktiv og foretagsom, men også samarbejdsvillig og med en god opfattelsesevne. Begynd tidligt og træn venligt og konsekvent i et for hunden passende tempo. Skift mellem forskellige træningsmiljøer og belønninger, fx apportering.

HØJDE

38-41 cm. for begge køn.

VÆGT

Ca. 23 kg.

FARVER

Varm og gylden leverbrun med gyldne hårspidser.

OPRINDELSE

Racen har fået navn efter grevskabet Sussex i Sydøstengland, hvor den var velkendt allerede i slutningen af 1700-tallet. Der er mange myter omkring dens udvikling, men ingen af dem har med sikkerhed kunnet bekræftes før omkring 1866. Racen har i flere perioder befundet sig på grænsen til at forsvinde, og så sent som i 1929 er der forekommet krydsninger med field spaniel, engelsk springer spaniel og cocker spaniel. Jægeren kan på hundens stemmeleje høre, hvilket vildt den er på sporet af.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Sussex Spaniel.

Sussex Spaniel HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Sussex Spaniel, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

10 Sussex Spaniel til salg på købhund.dk
4 6 10 Hvalpe

Født d.: 24.08.2023
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Winni Henriksen

4300 Holbæk

Alternativer til Sussex Spaniel

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub