Svensk Lapphund
Svensk Lapphund
Svensk Lapphund
Svensk Lapphund
Svensk Lapphund
Svensk Lapphund

Svensk Lapphund


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Først var den jagthund. Senere blev den hyrdehund. Og i dag vinder den stadig stigende popularitet som familie- og selskabshund. Den er generelt venlig, tillidsfuld og imødekommende over for alle mennesker, tolerant i forhold til børn og andre hunde og vagtsom og beskyttende uden at være skarp. Er ofte temmelig gøende.

BEHOV

Den oprindelige arbejdshund har stadig behov for meget motion og beskæftigelse med opgaver, som stimulerer den mentalt. Den er samtidig afhængig af nær social kontakt med familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Det tidligere arbejde med at drive og vogte kæmpestore, vildtlevende flokke af rensdyr kræves ikke længere. I stedet kan den selvstændige hund instinktivt kaste sin hyrdeinteresse på biler, cyklister, kondiløbere og alt, hvad der i øvrigt bevæger sig.

PELS OG PLEJE

Den grove og meget fyldige dækpels står lige ud fra kroppen og krøller lidt ved roden. Underulden er blød, tæt og fint krøllet. Det er en pels til kulde og sne, og hunden fælder en del af den på den varmeste årstid. Pelsen bør gennembørstes grundigt en gang om ugen.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er selvstændig, men som regel også samarbejdsvillig og positiv over for indlæring. Begynd træningen tidligt og læg hovedvægten på øvelser, der skaber tillid og kontakt. Træn tempofyldt i korte sekvenser på skiftende steder.

HØJDE

Hanner 45-51 cm. Tæver 40-46 cm.

VÆGT

19-21 kg.

FARVER

Ensfarvet sort eller brun. Bjørnebrun foretrækkes.

OPRINDELSE

Sandsynligvis havde samerne disse hunde med, da de engang i urtiden kom til de skandinaviske tundraområder nord for polarcirklen. Samerne var i årtusinder jægere og fiskere, og de blev først senere rensdyrnomader. Hundene var med under hele denne udvikling, og træk fra mange forskellige arbejdsfunktioner kan stadig ses hos racen. I begyndelsen af 1900-tallet var den truet af blanding med andre racer, ligesom moderne hjælpemidler overtog meget af dens arbejde. Den blev dog reddet i tide.

HJEMLAND

Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN

Svensk lapphund.

Svensk Lapphund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Svensk Lapphund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Svensk Lapphund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub