Tibetansk mastiff
Livets nysgerrige tilskuer
0 Hvalpe
Tibetansk mastiff

Tibetansk mastiff


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

Modig og utrættelig med udpræget beskytterinstinkt. Med tidlig prægning og nær, forstående kontakt med mennesker kan den godt tilpasse sig livet som familiehund. Over for fremmede vil den dog fortsat være mistroisk, grænsende til det afvisende. Særpræget stemme, der lyder som klangen fra et slag på en stor kobberplade.

BEHOV

Den har de store hyrdehundes selvstændighed, så den skal belønnes for at samarbejde, og den må opdrages med ufravigelig konsekvens. Kræver god plads, men er ikke særlig motionskrævende.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Hunden er modstandsdygtig over for al slags vejr, og den sætter stor pris på at opholde sig udendørs. Dens fortid som vogter af husdyrflokke mod både to- og firbenede tyveknægte viser sig som uafhængighed og en tilbøjelighed til at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE

Lang, hård og strid med tæt og kraftig underuld, som fældes næsten helt om foråret. Hanhundene har væsentlig mere pels end tæverne. Pelsen står noget ud fra kroppen og isolerer perfekt mod såvel varme og kulde som mod fugt. Den skal jævnligt børstes grundigt igennem.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Skal opdrages med en fast, men alligevel venlig hånd og med respekt for racens oprindelse. Tænk på, at det er en udpræget vagthund, som kan reagere meget kontant, hvis den føler sig provokeret. Den søger dog ikke selv konfrontationer.

HØJDE

Hanner mindst 65 cm. Tæver mindst 62 cm.

VÆGT

62-65 kg.

FARVER

Sort, sort med rødbrune aftegninger, gulbrun eller skifergrå med eller uden sorte hårspidser.

OPRINDELSE

Det menes, at racen danner baggrund både for assyrernes krigshunde og for de fleste europæiske mastiffer og store kvæghyrdehunde. Den har med sikkerhed eksisteret i 3000 år, og den er en af de ældste og mest oprindelige hundetyper. Den overlevede i Himalaya og Tibet som vogter af ejendom og husdyr. I Vesten var den kun kendt fra zoologiske haver, men i 1970'erne eksporteredes hunde fra Nepal og Bhutan til bl.a. USA, Tyskland og Schweiz, hvor de udvikledes til nutidens tibetanske mastiff.

HJEMLAND

Tibet.

INTERNATIONALT RACENAVN

Do-Khyi.

Tibetansk mastiff HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Tibetansk mastiff, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Tibetansk mastiff

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub