Tjekkisk ruhåret hønsehund


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Også denne race kan være svær at skelne fra den ruhårede hønsehund (se side xx). Den tjekkiske er nok endnu mere udpræget en jagthund, som absolut befinder sig bedst hos aktive jægere. Den er ikke egnet som selskabshund, selv om den i familien er hengiven og ligevægtig, glad for børn og går godt sammen med andre hunde.

BEHOV

Den er meget aktiv og kræver hver dag rigelig fysisk motion og mentalt stimulerende beskæftigelse samt mulighed for at apportere og løbe frit. Den har stort behov for menneskeligt nærvær.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Det er en robust og udholdende jagthund, som ikke er bange for noget. Den er velegnet til alle former for jagt og arbejder gerne i vand. Det er desuden en fortræffelig sporhund til eftersøgning af skadet vildt. Den er grundig og giver aldrig op.

PELS OG PLEJE

Pelsen er hård, ru og tilliggende. Dækhårene er 3-7 cm. lange. Underulden er tæt, blød og næsten vandtæt. Pelsen beskytter under alle temperaturforhold og tager af i selv det mest tornede krat. Den kan trimmes let, men holdes ellers i det daglige med karte og børste.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er opmærksom, glad for at lære og god til at koncentrere sig om opgaverne. Den har ord for at være særdeles nem at opdrage og træne. Nøgleordene er også her: Motivation, konsekvens, variation og hurtige, skiftende belønninger.

HØJDE

Hanner 60-66 cm. Tæver 58-62 cm.

VÆGT

22-34 kg.

FARVER

Brun eller brunskimlet med eller uden brune partier.

OPRINDELSE

Tidligere var racen den mest dominerende jagthund i det område, der i dag er Tjekkiet og Slovakiet. Den har rødder helt tilbage i 1400-tallet og har været renavlet siden slutningen af 1800-tallet. De store krige i forrige århundrede reducerede antallet voldsomt, men racen blev reddet og genetableret ved hjælp af den tyske ruhårede hønsehund. Den er i dag områdets næst mest almindelige jagthund. I andre lande er den meget sjælden, men interessen for den alsidige race er ved at brede sig.

HJEMLAND

Tjekkiet.

INTERNATIONALT RACENAVN

Ceský Fousek.

Tjekkisk ruhåret hønsehund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Tjekkisk ruhåret hønsehund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub