Tysk Langhår
Jægerens alsidige & harmoniske jagtbrugshund
0 Hvalpe
Tysk Langhår
Tysk Langhår
Tysk Langhår
Tysk Langhår

Tysk Langhår


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En udpræget jagthund, som hjemme er rolig og behersket, hengiven over for familiens voksne og børn. Den er vagtsom, når fremmede nærmer sig, men er ellers venlig og omgængelig. Den er ikke egnet som udelukkende selskabshund, men den befinder sig godt blandt energiske mennesker, som tilfredsstiller dens jagtinstinkt.

BEHOV

En så kraftig og muskuløs hund kræver meget motion. Og en hund, der som denne er skabt til jagt, behøver beskæftigelse med mange meningsfyldte opgaver. Har desuden brug for nær kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Det er en selvstændigt arbejdende jagthund med fremragende anlæg for alle jagtens discipliner. Den er sporsikker, tager stand og apporterer gerne. Med en tidlig og vedholdende træning holder den god kontakt og følger villigt anvisninger. Glad for vand.

PELS OG PLEJE

Pelsen skal beskytte hunden effektivt i al slags vejr. Den må hverken være overdrevet fyldig eller alt for kort. Den er glat eller let bølget, føles lidt hård og har en tæt underuld. Pelsplejen er overkommelig.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er opmærksom, samarbejdsvillig og har let ved at lære. Den skal tidligt lære at omgås andre mennesker og hunde, og den skal livet igennem trænes med venlighed og konsekvens. Skift gerne mellem flere forskellige miljøer og belønninger.

HØJDE

Hanner: 60 til 70 cm. Idealstørrelse: 63 til 66 cm.
Tæver: 58 til 66 cm. Idealstørrelse: 60 til 63 cm.

VÆGT

28-35 kg.

FARVER

Ensfarvet brun Brun med hvide eller skimlede aftegninger (især på bryst og poter) Skimlet. Brunt hoved - evt. med blis i panden, på næseryggen eller med stjerne. Brun-hvid enten ren brun-hvid eller med ganske få, små pletter (store brune partier med sadel eller mantel) Brunt hoved - evt. med blis i pande, på næseryggen eller med stjerne.

OPRINDELSE

Tysk Langhår er en af de ældste tyske stående jagthunderacer. Allerede fra middelalderen kan ses malerier og gobeliner med langhårede jagthunde, som ligner vore nuværende Tysk Langhår. Den har aner tilbage til både fuglehunde, vandhunde og drivende jagthunde som Wachtelhund, Epagneul Francais og da de engelske pointere og settere kom over den Engelske Kanal til Kontinentet, blev disse også del af racens aner. I 1879 på en udstilling i Hannover blev den racebeskrivelse fastlagt, der stadig i dag danner basis for racens avl.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Deutsch Langhaar.

Tysk Langhår HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Tysk Langhår, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Tysk Langhår

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub