Tysk wachtelhund


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Det er en livfuld, passioneret og alsidig jagthund, generelt venlig og social over for sine omgivelser. Den er noget mere bestemt af væsen end de engelske spaniels. Det er en race, som ubetinget hører hjemme hos aktive jægere, hvor den falder godt til i familien. Den er ikke egnet som udelukkende selskabshund.

BEHOV

Det er en jagtbrugshund med et stort behov for at blive brugt. Den skal have masser af motion, rig mulighed for at bruge sin næse og nær kontakt med en ejer, den kan føle respekt for.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den har bevaret mange af den drivende jagthunds egenskaber. Den følger gøende færten af vildt. Den arbejder selvstændigt og utrætteligt og apporterer gerne både fra land og vand. Med passende træning er den dog let at kontrollere også på stor afstand.

PELS OG PLEJE

Den har en pels til al slags vejr, kraftig og ikke for lang, tæt tilliggende og oftest bølget eller lokket. Underulden er tæt og veksler i tykkelse med årstiden, så hunden fælder en del et par gange om året. Pelsplejen indskrænker sig til jævnlig gennembørstning.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Venlighed og konsekvens kombineret med en god portion hundeerfaring hos ejeren er vejen til samarbejde og god kontakt med den positive og lærevillige hund. Begynd træningen tidligt og skift mellem forskellige træningsmiljøer og belønninger.

HØJDE

Hanner 48-54 cm. Tæver 45-52 cm.

VÆGT

18-25 kg.

FARVER

Skimlet eller ensfarvet brun eller rødlig ofte med hvide eller skimlede aftegninger.

OPRINDELSE

Racen er en af de oprindelige mellemeuropæiske jagthunde, som gennem århundreder har udviklet sig fra de drivende hunde. Før skydevåbnenes tid var deres opgave at bringe vildtet i bevægelse og styre det hen mod fangstnet. Wachtelhunden er i dag en allround jagthund til vildt med både fjer og pels - ikke kun til vagtler. Den er fremragende til at søge og apportere nedlagt vildt, og den arbejder pålideligt som schweisshund. Der er ikke i avlen taget hensyn til dens anlæg for at tage stand.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Deutscher Wachtelhund.

Tysk wachtelhund HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Tysk wachtelhund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Tysk wachtelhund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub