Vestsibirisk Lajka


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Udprægede jagtspidshunde, som udviser en vis tilbageholdenhed over for fremmede og generelt kan virke lettere reserverede. De kan tilpasse sig en aktiv familie med god forståelse for deres særlige mentalitet, men knytter sig som oftest mest til en bestemt person. Det er mentalt stærke hunde, som er både modige og selvstændige.

BEHOV

Det er udholdende hunde, der er bygget til at kunne bevæge sig hurtigt i timevis gennem høj sne uden at blive trætte. De har behov for meget motion og for udfordringer, som kan være at følge eller søge et spor eller allerhelst deltage i jagt. De er naturhunde og ikke egnede udelukkende som selskabshunde.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Lajkaracerne er skabt til jagt på storvildt. De opsporer selvstændigt vildtet i tavshed, hvorefter de ”standser” det, og først da begynder de at gø for at tilkalde jægeren. Ordet lajka kommer af det russiske ord ”lajatj”, som betyder at gø. En lajka er god til at beskæftige sig selv og kan godt gå løs, hvis der ikke er trafik eller vildt i området.

PELS OG PLEJE

Pelsen er grov og lige med veludviklet underuld. Den danner skæg ved kindbenene og en udstående krave om halsen. Pelsen beskytter effektivt i selv det barskeste klima, og disse hunde opholder sig meget gerne i det fri. Hvis de lever meget indendørs, fælder de voldsomt. Pelsplejen afhænger af forholdene, men jævnlig og grundig gennembørstning er nødvendigt.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Opdragelsen bør følge det generelle mønster med venlig konsekvens og tempofyldte, varierede træningssekvenser med motiverende belønninger. En lajka er nok samarbejdsvillig over for den fører, den respekterer, men den vil også gerne udfordre.

HØJDE

Hanner 54-60 cm. Tæver 52-58 cm.

VÆGT

18-23 kg.

FARVER

Hvid, peber/salt, rød eller grå i alle nuancer samt flerfarvet.

OPRINDELSE

Typens oprindelse fortaber sig i historiens mørke. Den første klassificering af jagtspidser skete midt i 1800-tallet. Varianterne fik navne efter de jægerfolk, som havde dem, eller efter det geografiske område, hvor de var mest udbredt. Tre af dem er i dag internationalt anerkendt som selvstændige racer.

HJEMLAND

Rusland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Zapadno-Sibirskaïa Laïka.

Vestsibirisk Lajka HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Vestsibirisk Lajka, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub