West highland white terrier
Energisk, hårdfør & charmerende fræk
0 Hvalpe
West highland white terrier

West highland white terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

Farveskala

MENTALITET

En west highland white terrier er energisk, modig og robust hund med en charmerende frækhed. Den er altid oplagt til leg, og den har det godt sammen med børn. Den er vagtsom, men som regel venlig og meget nysgerrig over for fremmede. En west highland white terrier er kvik og opmærksom ledsager og selskabshund, som kan falde til i de fleste familier. Den kan være noget gøende.

BEHOV

En west highland white terrier behøver masser af opmærksomhed og en hel del motion, gerne med mulighed for at bevæge sig frit. Dens store trang til nye oplevelser og udfordringer kræver et hegn omkring haven.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

West highland white terrier har endnu en rest af den oprindelige jagtlyst, som ellers er blevet dæmpet meget gennem mange generationers avl. Selv om den oftest holder god kontakt, insisterer den på at undersøge alt nyt og ukendt på sin vej, og så kan hørelsen svigte.

PELS OG PLEJE

Den korrekte pels består af en grov og glat yderpels over en kort og dunet underuld. Den skal børstes ofte og trimmes tre til fire gange årligt. Desværre har mange hunde en lidt for blød pels, som er mindre smudsafvisende, og som er mere arbejdskrævende i hverdagen.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En west highland white terrier kræver en konsekvent og venlig opdragelse. Den lærer bedst gennem leg, så træn i korte og tempofyldte sekvenser og brug meget små godbidder, så interessen holdes fanget. Den kønsmodne hund besvarer let udfordringer fra artsfæller.

HØJDE

Ca. 28 cm for begge køn.

VÆGT

7-10 kg.

FARVER

Hvid.

OPRINDELSE

Cairn terrierne fik af og til hvide hvalpe, som blev aflivet, fordi man mente, de var svagelige. En major Malcolm fra Poltalloch begyndte imidlertid at interessere sig for de hvide hunde, da hans egen røde var blevet forvekslet med en ræv og skudt under jagt. De hvide viste sig hurtigt lige så effektive til jagt som de farvede, og de blev anerkendt som selvstændig race i 1904. I dag er den tidligere så barske gravhund fra det vestskotske højland en af verdens mest populære familiehunde.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

West Highland White Terrier med kælenavnet westie.

West highland white terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen West highland white terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til West highland white terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub