Westfälische dachsbracke


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Udendørs er brackerne passionerede jægere, som udmærker sig ved en fremragende lugtesans, absolut sporsikkerhed og god orienteringsevne. Indendørs er de generelt rolige og venlige over for både voksne og børn. De kan tilpasse sig et liv i en aktiv familie, men de aktive hunde er ikke egnede som udelukkende selskabshunde.

BEHOV

De er udholdende og glade for at bevæge sig over lange afstande i et tempo, som passer til de korte ben. De har behov for meget motion og for udfordringer, som giver dem lov til at bruge deres næse, og som stimulerer dem mentalt. Derudover har de brug for et godt socialt liv og nær kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Skabt til støverjagt på hare, ræv og kanin i skovområder og bjergrigt terræn. Deres fine lugtesans gør også god gavn til opsporing af fx vildsvin ved klapjagt og til eftersøgning af skadet, klovbærende vildt. De arbejder selvstændigt og ufortrødent også langt væk fra føreren, som de som regel holder kontakt til.

PELS OG PLEJE

Hårlaget består af en meget tæt yderpels (såkaldt stockhåret) over en kraftig og tilliggende underuld. Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr og kræver normalt kun ubetydelig pleje. Den fælder dog en del forår og efterår og kræver i disse perioder en grundig ugentlig gennembørstning.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

De er samarbejdsvillige, men ikke nemme at gøre lydige. Når jagtlysten griber dem, kommer de næppe tilbage, før de selv vælger at opgive jagten, så det er ikke hunde, man skal forvente at kunne slippe løs uden træning. Opdragelsen skal følge det generelle mønster med venlig konsekvens og varierede træningssekvenser med motiverende belønninger.

HØJDE

30-38 cm. for begge køn.

VÆGT

14-16 kg.

FARVER

Rød til rødgul med sort sadel og hvide aftegninger.

OPRINDELSE

Allerede på billeder fra middelalderen optræder der kortbenede jagthunde. Hoved og krop er af samme størrelse som hos varianterne med længere ben, kun benene er kortere på grund af det såkaldte chondrodystrofi - en arvelig forkortning af de lange rørknogler. Det betød, at hundene godt nok bevægede sig langsommere, men de havde lettere ved at komme igennem tæt vegetation. Mange af disse racer er i århundredernes løb forsvundet, men typen eksisterer fortsat tværs gennem Mellemeuropa.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Westfälishe Dachsbracke.

Westfälische dachsbracke HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Westfälische dachsbracke, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub